Туристическа агенция Висталис - към началната страница За фирмата  Лиценз  Работа  Банкови сметки  Контакти
 
Екскурзии и маршрутиПочивки и курортиБизнес хотелиКруизиСамолетни билети
Български Русский English Polski
| Спа и wellness ›
Почивка на Слънчев Бряг от 19 до 29 лв.

Ваучер подарък / Gift voucher / Изненадайте любимите си хора, като им подарите незабравима почивка към избрана от тях дестинация

Предстоящи
Септемврийски празнициСептемврийски празници
Екскурзии в България с тръгване от ПловдивЕкскурзии в България с тръгване от Пловдив
Програми с тръгване от ПловдивПрограми с тръгване от Пловдив
Програми 55+ и приятелиПрограми 55+ и приятели
Предколедни оферти 2024Предколедни оферти 2024
Коледа 2024Коледа 2024
Нова Година 2025Нова Година 2025

Париж Виена Залцбург

Услуги
Застраховки
Превод и легализация

СПА почивка в Девин


Снимки на Девин

Все още няма качени снимки на Девин.

Карта на Девин

Запитване за Девин

Този модул е в процес на разработка. Можете да изпратите запитване от станицата ни за контакт.
Настаняване   от:    до:
Лице за контакт  
Населено място  
Брой възрастни  
Брой деца от 2 до 11 години  
Брой ученици от 12 до 17 години  
Настаняване   Единични стаи
Двойни стаи
Апартаменти
Допълнителна информация  
Телефон  
E-maill  
Въведете кода:  

Информация за Девин

Град Девин се намира в Южна България, в Област Смолян, в близост до Пампорово и Чепеларе. Той е трети по големина в областта след Смолян и Златоград и е административен център на община Девин. Градът е разположен в Западните Родопи, през него минава Девинската река, която малко по-надолу по течението си се влива в река Въча. Заобиколен е от вековни борови и смърчови гори.
В миналото градът е бил известен под името Дьовлен. Марин Дринов предполага, че това име е асоциирано с бесите, които древногръцкият историк Тукидид назовава „Дьове“ - мечоносци. Други историци твърдят, че името на града произлиза от реката и е с тракийски корен, чиято етимология остава неясна. В началото на 20 век името му е сменено на турското Селиме. През 1926 г. пък получава българското име Здравец, но и то не се налага, което довежда до въвеждане на името Девин през 1934 година.
Минералната вода в района на Девин е основният фактор, който определя града като курорт за профилактика и лечение. В местността има 4 хидротермални извора със сходни физични и химични характеристики.

ИСТОРИЯ:
Историята на Девин започва много отдавна. Тази част от планината е била обитавана от тракийското племе Дии. В различни периоди тя е попадала под властта на различни държави и империи - от Одриското царство през Древна Македония, Римската империя, Византия, Първата българска държава, Латинската империя, Никейската империя, Втора българска държава, феодалните владения на Алексий Слав, Османската империя, Тъмръшката република, Гюмюрджинска република, та до съвременна България. Всички те са допринесли за културното наследство на Девин.
Най-ранните открити следи от живот край Девин са от бронзовата епоха. В местността „Потреба“ има руини от тракийско селище и светилище. Трако-римско селище край града е съществувало през 4 век. Проучено е още едно селище с два некропола от 11 и 14 век.

КЛИМАТ:
Климатът в Девин е континентален с планинско влияние. Слънчевите дни в района през годината са много, зимата е мека, лятото прохладно, а въздухът е изключително чист и свеж.

УСЛОВИЯ ЗА ТУРИЗЪМ:
Условията в Девин са подходящи за лечение на много болести в сферата на сърдечно-съдовата система и нарушения на нервната система. Международно известният, целогодишен курорт Пампорово, е разположен на 35 км от Девин.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ:
Девин е разположен в западната част на Родопите, на 710 м надморска височина в Девинската котловина. Планинското селище е на 70 км от Пловдив, само 31 км го делят от курорта Пампорово, а от Смолян – 45 км. Разстоянието от София е 200 км, а от Пазарджик е 82 км.

ТРАНСПОРТ:
Как да стигнем до Девин ?
До Девин се стига с редовни автобусни линии от София, Пловдив, Смолян и останалите по-големи градове. Най-удобен, разбира се, остава превозът с автомобил.

АТРАКЦИИ:
Има възожности за джип сафари, при което могат да се посетят живописните местности "Лисичево", "Струилица", скалния феномен "Слонът", "Римският кемеров мост", защитената местност "Извора" и "Чаирите", където гостите ще бъдат пленени от причудливите свлачищни езера, ливади и смърчово - букови гори, сред които е феноменът "Пияната гора".
Лов - в близост до хотела е резерват "Лунна долина", където ловджиите могат да отидат на обстрел на дива коза, дива свиня, сърна, елен, глухар и др. животински видове.
Бране на билки и гъби - любителите гъбари могат да си напълнят кошниците с вкусни манатарки, масловки, сърнели и пачи крак, а билкарите могат да си наберат дъхав букет от билки.
Разходка с каручка из околностите на град Девин.

СПОРТНИ РАЗВЛЕЧЕНИЯ:
Край Девин мове да се включите в колотурове с планински велосипеди и водачи.
Може да се отдадете на своята страст- риболова, и да уловите Девинска планинска пъстърва - една от най-вкусните риби в света.
Може да изберете да покарате ски в Пампорово.
На 2 км от Девин има конна база, където може да пояздите кон, добре обучен за планински конен туризъм. Конете са подходящи както за опитни, така и за начинаещи ездачи.

РЕСТОРАНТИ И НОЩНИ ЗАВЕДЕНИЯ:
Някои ресторанти в Девин:
хотел-ресторант"Исмена", тел: +359 3041 4972;
хотел-механа "Юруците", тел: +359 886 59-69-59;
ресторант "Da'Vinia", тел: +359 3041 3877;
хотел-ресторант "Струилица", тел: +359 3041 4954;
ресторант в Спа-хотел "Орфей", тел: +359 3041 20 41; 22 83.
Девин през нощта:
бар-боулинг "Downtown", тел: + 359 3041 3877;
пиано бар в Спа-хотел "Орфей", тел: +359 3041 20 41; 22 83;
pool бар в Спа-хотел "Орфей", тел: +359 3041 20 41; 22 83.

 

ЗДРАВЕ/БАЛНЕОЛОГИЯ:
Девинската минерална вода е с изпитани свойства и е международно призната с лечебните си качества. Районът е богат на минерални извори, като от този в Михалково блика естествена газирана вода.
Минералната вода на Девин е слабо минерализирана и без мирис, нейната температура варира между 16 и 72º С. Доказан е ефектът й при лечение и профилактика на заболявания на сърдечно-съдовата система, опорно-двигателната и дихателната система, неврологични, кожни и гинекологични болести. Тя е особено полезна и срещу стрес и преумора.
Минералните извори се различават предимно по температурата на водата. Всички води са слабо минерализирани (0,223 г в л), хидрокарбонатно-натриеви, с висока алкална реакция (рН 9,4), с много ниска водна твърдост (0,3 немски градуса, т.е. "мека" вода), бистри, безцветни, без мирис и с много приятни питейно-вкусови качества.
Хотели в Девин, предлагащи разноообразни СПА процедури:
Спа-хотел “Девин”, 4*;
Спа-хотел „"Орфей", 5*;
Спа- хотел „Исмена“, 4*.

ЕКСКУРЗИИ И ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В ОКОЛНОСТИТЕ НА КУРОРТА:
Град Девин се гордее с уникалните си природни дадености. Районът е особено богат на ждрела, пещери, скални образувания, защитени местности и природни резервати с ендемични растителни и животински видове. Създадените природни резервати Старата гора, Кастраклий и Казаните съхраняват много ендемитни растителни видове, като тук могат да се срещнат борови и смърчови гори на възраст 250-300 г., както и защитени животински съобщества.
Тук можете да посетите Триградското ждрело, Ягодинската и Харамийската пещери, както и природния феномен Дяволското гърло.
Една от най-големите забележителности на Девин е Триградското ждрело. То е с дължина около 7 км, но същинската и най-интересна част е дълга едва 2 км. Това, което виждаме днес, всъщност представлява неуморното влияние на река Триградска, която от милиони години разрушава и отнася мраморните скали. Самото ждрело има много отвори за пещери. Една от тях е пропастната пещера Дяволското гърло. Подземни води на 380 м от входа на пещерата изчезват в своеобразен сифон – галерия, изпълнена с течаща вода, а след него по 60-метрова галерия подземната река напуска пещерата и излиза отново на повърхността. Днес туристите могат да посетят само част от пещерата. Докато сте на ваканция в Девин можете също да посетите и Харамийската пещера.
В близост до града се намира архитектурно-етнографският резерват Широка Лъка.
В района могат да се видят още Беденските минерални бани.
Една обиколка из културно-историческите забележителности на Девин след разходка из природата ще Ви се отрази разтоварващо.
Ако искате да съчетаете спа-уикенда или почивката си с опознаване на историческото и културно наследство на Девин, посетете историческия музей, както и църквата “Св. Йоан Рилски”.
Интересни места за посещение представляват още Девинският каньон по поречието на река Девинска, стъпаловидните водопади в местността Струилски дол, защитената местност Чаирите с причудливи свлачищни езера, сред които е и феноменът Пияната гора и др.
Девин предлага на туристите още много възможности за разнообразяване на ваканцията си в планинския град.
 
СПА Хотел Евридика
Девин
Прочети повече за СПА Хотел Евридика   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 


 
СПА Хотел Персенк
Девин
- нощувка със закуска
- нощувка със закуска и вечеря

Прочети повече за СПА Хотел Персенк   5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди  Почивка с автомобил
 


 
СПА Хотел Девин
Релакс в красивите Родопи, гр. Девин
- нощувка със закуска
Прочети повече за СПА Хотел Девин   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 


 
Хотел Орфей, Девин
Девин
- нощувка със закуска и вечеря
Прочети повече за Хотел Орфей, Девин   5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди  Почивка с автомобил
 


 
Хотел Родопа
с. Баните
Прочети повече за Хотел Родопа   3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди  Почивка с автомобил
 


 
СПА Хотел Исмена
Девин
- нощувка със закуска
Прочети повече за СПА Хотел Исмена   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 


Други предложения за СПА почивка


125 лв.
 
СПА Хотел Двореца 5 *
Велинград

Прочети повече за СПА Хотел Двореца 5 *   5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди  Почивка с автомобил
 


 
ПАРК И СПА ХОТЕЛ СЪНРАЙЗ
Банско

Прочети повече за ПАРК И СПА ХОТЕЛ СЪНРАЙЗ   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 


90 лв.
 
Хотел Холидей
Велинград

Прочети повече за Хотел Холидей   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 


140 лв.
 
МЕДИТЕ СПА РЕЗОРТ
Сандански
- нощувка със закуска
Прочети повече за МЕДИТЕ СПА РЕЗОРТ   5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди  Почивка с автомобил
 Търсене
Tърсене за:
Пример:Лондон
дата на заминаване:
от до
изберете транспорт:
СамолетАвтобусАвтомобилВлакКораб     БЛОГ
Екскурзия до Мадрид - градът, който трябва да посетитеЕкзотика - почивка на о. ЗакинтосВ Банско и Пампорово намаляват цените на ски картите

     Информация
Загуба на документи
Поведение
Изисквания за багаж
Поверителност

В момента има проблем с този блок.

Новини
„Висталис“ ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002
Висталис ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002
Изпълнение на проект по ОПИК

50% отстъпка

Печеливши от томболите на ТА Висталис
Екскурзии

Топ екскурзии
Всички екскурзии
Абонирай се за  каталог с екскурзии от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Почивки

Топ почивки
Всички почивки
Абонирай се за  каталог с почивки от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Хотели

Дестинации

Събития

Дестинации

Круизи

Дестинации

Билети

Дестинации

Австралия Австрия Албания Аржентина Армения Барбадос Белгия Босна и Херцеговина Бразилия България Великобритания Венецуела Виетнам Германия Грузия Гърция Дания Доминиканска Република Египет Израел Индия Ирландия Испания Италия Йордания Кипър Китай Куба Лаос Лихтенщайн Люксембург Мавриций Македония Малайзия Малта Мексико Монако Норвегия Обединени Арабски Емирства Полша Португалия Румъния Русия Словакия Словения Сърбия Тайланд Тунис Турция Унгария Франция Холандия Хърватска Черна гора Чехия Швейцария Шотландия Япония
© 2008 https://www.vistalis.bg | Всички права запазени | Изработка www.bgwedesign.org