Туристическа агенция Висталис - към началната страница За фирмата  Лиценз  Работа  Банкови сметки  Контакти
 
Екскурзии и маршрутиПочивки и курортиБизнес хотелиКруизиСамолетни билети
Български Русский English Polski
| Уикенд почивки ›
Почивка на Слънчев Бряг от 19 до 29 лв.

Ваучер подарък / Gift voucher / Изненадайте любимите си хора, като им подарите незабравима почивка към избрана от тях дестинация

Предстоящи
Септемврийски празнициСептемврийски празници
Екскурзии в България с тръгване от ПловдивЕкскурзии в България с тръгване от Пловдив
Програми с тръгване от ПловдивПрограми с тръгване от Пловдив
Програми 55+ и приятелиПрограми 55+ и приятели
Предколедни оферти 2024Предколедни оферти 2024
Коледа 2024Коледа 2024
Нова Година 2025Нова Година 2025

Париж Виена Залцбург

Услуги
Застраховки
Превод и легализация

Уикенд в Вършец


Снимки на Вършец

Все още няма качени снимки на Вършец.

Карта на Вършец

Запитване за Вършец

Този модул е в процес на разработка. Можете да изпратите запитване от станицата ни за контакт.
Настаняване   от:    до:
Лице за контакт  
Населено място  
Брой възрастни  
Брой деца от 2 до 11 години  
Брой ученици от 12 до 17 години  
Настаняване   Единични стаи
Двойни стаи
Апартаменти
Допълнителна информация  
Телефон  
E-maill  
Въведете кода:  

Информация за Вършец

Град Вършец е разположен в подножието на връх „Тодорини кули“, в северните склонове на Стара планина, всред голяма долина по поречието на река Ботуня, отстои на 85 км северно от София и на 30 км южно от областния център Монтана.

КЛИМАТ
Община Вършец е умерено континентален под влиянието на западните и северозападните ветрове, с характерните черти на умерено-континенталната климатична области на тази на високите котловинни полета. Съчетанието на предбалканските хълмове с речните долини придава специфичния физико-географски облик на общината, отнасящ се към Севернобългарската подобласт на умерено-континенталната климатична област. Характеризира се със студена зима, горещо лято, прохладна пролет и есен. Средномесечната януарска температура е – 2,1°С, средномесечната юлска температура е 22°С, а средногодишната температура достига 11°С, като са характерни големи температурни амплитуди. На юг в планинските части температурните амплитуди намаляват. Валежите са от дъжд и сняг, като годишната сума е 953 мм/м2 с максимуми през месеците май и юни, а минимумите през януари и февруари. Сезонното разпределение на валежите е неравномерно,като най-много са валежите през лятото. Средният брой на ните без валежи е малък,нежната покривка се задържа средно 60 дни през годината. Скоростта на вятъра тук средногодишно е 1,1 м/сек. Главно поради това величината на охлаждане е много малка. Поради малката си скорост той влияе освежаващо и пречиства въздуха, който в община Вършец е умерено влажен.

БАЛНЕОЛЕЧЕНИЕ
Минералната вода във Вършец се използва за профилактика, лечение и рехабилитация с доказан лечебен ефект - основно на заболяванията на централната нервна система, сърдечно съдови, стомашно - чревни, опорно – двигателни. Добре се влияят ендокринно-обменните, бъбречно - урологичните, кожните, очните и ревматичните в начален стадий заболявания.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ
За тези които предпочитат излетите, Вършец разполага с красиви кътове за отдих и туризъм. Околностите на града също предлагат чудесна възможност за отдих и туризъм.
Най-близкото и лесно достъпно място е местността Водопада на около 3 км. от центъра на Вършец. Пътят до нея върви покрай бистри реки през поляни, покрай орехи и ели.
Към местността "Бялата вода", водят два пътя. Единият – за пешеходци, през "Иванчова поляна" - срещу течението на р. Голяма Баница, а другият асфалтиран 7 км. За любителите на планинския туризъм интерес представлява връх "Тодорини кукли" (1785м.) .Той е една от най-високите точки на Стара Планина. До него е направена туристическа маркировка. С водач върхът е достъпен и за нетренирани ентусиасти. От него се виждат отсечените скали на Врачанския Балкан, връх Ком, а през ясни и летни дни се вижда сребърната ивица на р.Дунав.
Красиви местности в района на гр.Вършец са : "Червения камък" и "Иванчова поляна".
Източната част от котловина на гр.Вършец е типично карстов район – тя представлява хълмисто плато със средна надморска височина 1000 м. и стръмни склонове към долините на оградните реки (ср.н.в. 400м.). В "Страшенския" дял са проучени 79 пещери и пропасти, някои от които са най-дълбоките (дълбочина над 100 м.) и най-красивите в нашата страна, като по-известни са: "Соколска пещера", "Пещера Кръста", "Местност Барките", "Пещерен комплекс Кална Мътница" и местност "Испийски кладенец".
Общинският музей - притежава експозицията в 4 раздела : "Античен", "Археологически находки и монетна колекция", "Балнеология" и "Етнография".
Градска художествена галерия - разполага с 664 платна и 27 скулптури от дърво, глина и гипс;
Градски лесопарк е създаден е в началото наминалия век (1911-1912г.) с доброволния труд на местните хора под ръководството на първия бански лекар д-р Дамян Иванов. Паркът заема площ от 800 дка и е втори по големина у нас след Борисовата градина в София. Града притежава и уникален булевард с чинари и Секвоя Гигантея – дърветата са на възраст около 100 години.
Други интересни места са свързаните с историята на града: "Римските калета" и "Християнските храмове".

ЗАВЕДЕНИЯ:
Гостилница "Лозата" се намира в центъра на град Вършец. На адрес ул. Васил Левски № 3. На своите клиенти гостилницата предлага на достъпни цени богато меню от своята кухня за всеки вкус: закуски, супи, готвени ястия, аламинути, скара, пиле на грил, десерти, топли и студени напитки. Гостилница "Лозата" работи целогодишно и разполага с 100 места.
Кафе-аператив "ДиДи" се намира в центъра на град Вършец, между Пощата и Градският музей. Oпитайте най-вкусните кюфтета и кебапчета в град Вършец и пиите ароматно кафе на главната улица на града, под звуците на приятна музика. Кафе-аператив "ДиДи" работи целогодишно и разполага с 40 места.
Хаус клуб "Тео" се намира в хотел "Вършец" (ул. Република, 126), на алеята с чинарите на около 200 метра от центъра на Вършец. Хаус клуб "Тео" е място, където може да се отпуснете в приятна обстановка. Работно време: 10.00 – 03.00 часа, без почивен ден.Телефон: 0898 586100
Гостилница "Митницата", разположена в близост до почивна станция Тинтява, на брега на река Ботуня. Гостилницата е обзаведена в автентично-ловен стил и притежава "цветна" тераса над коритото на река Ботуня.
Кафе - аперитив "Кристал" се намира в началото на парка, до Слънчевата градина в гр.Вършец, под клоните на красиво лирово дърво. Заведението разполага с кът за забавление с билярдна маса.Работно време 8.00 – 23.00 часа, без почивен ден.
Механа "Бай Ечо" е най-новата механа в гр.Вършец. Сред уютната атмосфера на механата, можете да прекарате приятни часове на веселие и добро настроение.
Тук можете да опитате вкусни специалитети от традиционната българска и местна кухня. Механата разполага с 50 места, камина, кабелна телевизия. Работно време: 10.00 - 23.00 часа (без почивен ден)
Механа "Градина" е едно страхотно място за отдих с много добра кухня и отлично обслужване. Потопете се в приятната атмосфера и уюта, и прекарайте с Вашата компания запомняща се вечер, където ще можете да се насладите на отличната кухня, която предлагаме.
Работно време 17.00 - 23.00 часа (без почивен ден), за резервации : тел.: 09527 2470, GSM: 0885131723
 
СПА Хотел АТА
Вършец
- нощувка със закуска
Прочети повече за СПА Хотел АТА   3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди  Почивка с автомобил
 


 
СПА Хотел Медикус
Вършец
Прочети повече за СПА Хотел Медикус   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 


Други предложения за Уикенд


 
СПА Хотел Евридика
Девин
Прочети повече за СПА Хотел Евридика   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 


 
Хотел Самоков
Боровец
- база нощувка и закуска
- база нощувка, закуска и вечеря
Прочети повече за Хотел Самоков   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 


 
Хотел Балкан
с. Чифлик
- нощувка със закуска
Прочети повече за Хотел Балкан   3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди  Почивка с автомобил
 


76 лв.
 
САНА СПА ХОТЕЛ
Хисаря

Прочети повече за САНА СПА ХОТЕЛ   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 


 
Хотел Финландия
к.к. Пампорово
- база нощувка и закуска;

Прочети повече за Хотел Финландия   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 


130 лв.
 
СПА Клуб Бор
Велинград
- база нощувка, закуска и вечеря
Прочети повече за СПА Клуб Бор   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 


141 лв.
 
Парк хотел Пирин
Сандански
- нощувка със закуска
Прочети повече за Парк хотел Пирин   5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди  Почивка с автомобил
 


 
Хотел Родопски дом
Чепеларе

Прочети повече за Хотел Родопски дом   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 Търсене
Tърсене за:
Пример:Свети Влас
дата на заминаване:
от до
изберете транспорт:
СамолетАвтобусАвтомобилВлакКораб     БЛОГ
Екскурзия до Мадрид - градът, който трябва да посетитеЕкзотика - почивка на о. ЗакинтосВ Банско и Пампорово намаляват цените на ски картите

     Информация
Загуба на документи
Поведение
Изисквания за багаж
Поверителност

В момента има проблем с този блок.

Новини
„Висталис“ ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002
Висталис ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002
Изпълнение на проект по ОПИК

50% отстъпка

Печеливши от томболите на ТА Висталис
Екскурзии

Топ екскурзии
Всички екскурзии
Абонирай се за  каталог с екскурзии от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Почивки

Топ почивки
Всички почивки
Абонирай се за  каталог с почивки от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Хотели

Дестинации

Събития

Дестинации

Круизи

Дестинации

Билети

Дестинации

Австралия Австрия Албания Аржентина Армения Барбадос Белгия Босна и Херцеговина Бразилия България Великобритания Венецуела Виетнам Германия Грузия Гърция Дания Доминиканска Република Египет Израел Индия Ирландия Испания Италия Йордания Кипър Китай Куба Лаос Лихтенщайн Люксембург Мавриций Македония Малайзия Малта Мексико Монако Норвегия Обединени Арабски Емирства Полша Португалия Румъния Русия Словакия Словения Сърбия Тайланд Тунис Турция Унгария Франция Холандия Хърватска Черна гора Чехия Швейцария Шотландия Япония
© 2008 https://www.vistalis.bg | Всички права запазени | Изработка www.bgwedesign.org