Туристическа агенция Висталис - към началната страница За фирмата  Лиценз  Работа  Банкови сметки  Контакти
 
Екскурзии и маршрутиПочивки и курортиБизнес хотелиКруизиСамолетни билети
Български Русский English Polski
СПА Хотел Здравец**** (код: П1И24Х)
Почивка на Слънчев Бряг от 19 до 29 лв.

Ваучер подарък / Gift voucher / Изненадайте любимите си хора, като им подарите незабравима почивка към избрана от тях дестинация

Предстоящи
Септемврийски празнициСептемврийски празници
Екскурзии в България с тръгване от ПловдивЕкскурзии в България с тръгване от Пловдив
Програми с тръгване от ПловдивПрограми с тръгване от Пловдив
Програми 55+ и приятелиПрограми 55+ и приятели
Предколедни оферти 2024Предколедни оферти 2024
Коледа 2024Коледа 2024
Нова Година 2025Нова Година 2025

Париж Виена Залцбург

Услуги
Застраховки
Превод и легализация

Изпрати на приятел Принтирай Добави в отметки Сподели във Facebook Сподели в  Twitter
СПА Хотел Здравец - Велинград - България СПА Хотел Здравец - Велинград - България СПА Хотел Здравец - Велинград - България СПА Хотел Здравец - Велинград - България

СПА Хотел Здравец

Оферта от
4 Звезди 5

Местоположение:
Разположен в идеалния център на Велинград.

Брой стаи:
90

В стаята:
Телевизор със сателитни програми, минибар, телефон, сейф, сешоар, локално регулиране на температурата в стаите, директна телефонна линия, възможност за достъп до интернет.

В хотела:
Ресторант с лятна градина с капацитет от 215 места, виенска сладкарница с 50 места, лоби бар с 50 места, бар при басейна, конферентна зала с капацитет от 120 места открит и закрит басейн с минерална вода, външно джакузи, фитнес зала, охраняем паркинг, магазин, интернет зала, бизнес център.

Зa Велинград

Велинград - България Велинград - България Велинград - България Велинград - България
Велинград е един от най-красивите и известни балнеоложки и планински курорти в България. Намира се в Чепинската котловина в Западните Родопи и това му местонахождение събира в него уникални природни дадености. През 2008 година Велинград беше обявен за “СПА столица на България”. Градът е образуван от сливането на три села - Чепино, Лъджене и Каменица през 1948 година. Сега те са трите основни квартала във Велинград. Името си носи от героичната партизанка Вела Пеева, която участва в антифашисткото движение. При засада от жандармерията тя жертва живота си в местността “Бялата скала”, високо в планината, в края на март 1944 год. Историята на Велинград е богата на тракийско, славянско и римско присъствие с хилядолетна давност. 

ИСТОРИЯ:
Районът на Велинград е бил населен още от времето на древните траки около 6-5 в. пр. Хр. Предполага се, че откритите следи са на племената беси и днес могат да се видят останки от могили, некрополи, стени от селища и крепости, главно в местността Юндола, Баташкото плато и района на Печковец. Бесите се смятат за пазители на най-голямото и почитано светилище на траките – светилището на Дионисий. Именно с вярванията на траките е свързано и преданието за митичния Орфей, за когото се предполага, че е живял по тези земи. Предания твърдят, че този родопски край е дал титаничната сила на Спартак – водача на въстаналите роби в древния Рим.
Римляните завладяват днешен Велинград през 46 г., с което започва един трако-римски период, който продължава до идването на славяните. Те първи впримчват вълшебната мощ на велинградската минерална вода в глинени тръбопроводи и терми. Днес могат да се видят останки от древните бит и култура на римляните, като настилки за пътища, укрепления, мраморни плочи, монети и т.н. Славянското племе драговичи, населявало областта, възприело редица обичаи на траките. Чепинската котловина е присъединена към българската държава при управлението на хан Маламир. Впоследствие обаче районът често става плячка на византийците до идването на власт на цар Калоян.
Средновековието е периодът, с който е свързано бурното развитие на района. Именно тогава е времето на появата на крепостта “Цепина”. Тя се утвърждава като едно от най-мощните средства при отбранителната система на Българското царство в Родопите. Названието на крепостта се налага като име върху цялото краище.

УСЛОВИЯ ЗА ТУРИЗЪМ. СКИ-ПИСТИ:
Велинград се слави с най-много слънчеви дни, затова тук силно застъпен е уикенд-туризмът. През почивните дни и през зимата, и през лятото десетките луксозни хотели са препълнени.
Освен множеството топли минерални извори, Велинград предлага достъп до изключителната природа на Западните Родопи. В близост до града има две ски-писти, което прави Велинград целогодишен курорт. Един от символите на Велинград е най-големият карстовият извор в България – Клептуза.
Село Юндола се намира на 16 км северозападно от Велинград, по шосето за Банско и Разлог. Разположено е на 1400 м средна надморска височина между планините Рила и Родопи. Пътят от Велинград до с. Юндола е около половин час с кола, минава по поречието на река Луковица и е много живописен.
Местността Юндола е обширна поляна с приблизителни размери 3 км на 1 км. Името на местността произлиза от турската дума “юндол”, т.е. пазар за вълна. Това е известен български планински курорт със ски-писти, оборудвани със ски-влекове през зимата.
От Юндола могат да се поемат различни туристически маршрути в Рила и Родопите.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ:
Велинград се намира в долината на река Чепинска, в западната част на Родопите. Разположен на 120 км от София, на 83 км от Пловдив и на 50 км от Пазарджик, курортният град е удобна дестинация за спа-туризъм.

ТРАНСПОРТ:
Как да стигнем до Велинград ?
С автобус:
До Велинград се стига с редовни автобусни линии от София, Пловдив, Пазарджик, Пещера, Ракитово, Благоевград, Батак, Септември и Разлог.
С влак:
От Централна железопътна гара София и Централна железопътна гара Пловдив се стига до Велинград с бърз влак. До Велинград се достига и по теснолинеен железопътен път Септември – Добринище.
Жп гари във Велинград: Централна в Чепино и южна в кв. Лъджене.

АТРАКЦИИ:
Гергьовден (6 май) е един от най-големите и богати на обредност празници в Чепинско. Обредното къпане е променено и съобразено със специфичните условия - жените се къпят на 6 май рано сутрин, преди изгрев в минералните бани, в басейна разхвърлят здравец, има обща трапеза, песни и хора след изкъпването. В Драгиново се правят люлки и врътки, пеят и играят хора край тях, годениците раздават боядисани от тях яйца на момковата страна. Коленето на гергьовско агне следва общата традиция. Празникът се отбелязва от всички конфесионални и етнически общности в Чепинско - християни и мюсюлмани, българи, армъни (власи), роми - с особена тежест в празничния им календар.
Ден на Велинград (1 юли) се празнува от 1988 г. С него започват Велинградските културни празници (м. юли и август), като датата се променя в първа неделя на м. юли.
Гостите през юли (1-15 юли) всяка година имат възможност всяка вечер на градския площад или в местния Дом на културата да проследят представленията, които са в рамките на Велинградските културни празници, в които участват много състави от България и от съседни балкански държави.
Вниманието на турстите привличат и изложбите на познати художници, както и останалите форми на културно изразяване.
Имате възможността да покарате водно колело на езерото "Клептуза", релаксирайки сред чистия планински въздух.

СПОРТНИ РАЗВЛЕЧЕНИЯ:
В близост са високопланински бази и корурорти като Белмекен и Сютка, множество язовири, реки и водоеми. Язовирите “Белмекен”, “Доспат”, “Широка поляна”, “Батак” и “Беглика” са в радиус от 40 км и предлагат прекрасни условия за практикуване на водни спортове и риболов. Наблизо са историчските селища Ракитово и Батак, природните резервати в Беглика и в Ракитовското землище, както и Кара тепе, където има великолепни условия за лов.
На около 3 километра от центъра на града може да уловите духа на дивия запад в "Конна база" и да се насладите на разходка на кон сред природата.

РЕСТОРАНТИ И НОЩНИ ЗАВЕДЕНИЯ:
Някои по-известни ресторанти:
ресторант "Том и Нези Класик", тел: + 359 50 883;
ресторант „Бонжур”, пл.“Съединение“ 111; тел: + 359 887 450 029;
таверна „Омар", кв. Лъджене, бул.”Съединение” № 500;
ресторант "Езерото", ул."Клептуза", тел: +359 51009;
ресторант "Кавърдановата къща", бул. "Съединение" 49 Е; тел: +359 51019;
ресторант "Милениум", бул. "Съединение" 230; тел: +359 51012
Велинград през нощта:
пиано-бар “Луис”, бул. “Съединение “ 50; тел: +359 884 770 390;
"Най Клуб”, площад Свобода, булевард “Пикадили”; тел: +359 899 808 527;
дискотека „Терма”, ул. „Димитър Груев” № 12; тел: +359 25214;
дискотека „Пикадили“, кв. Лъджене, пл.”Свобода”, тел: + 359 57 925, + 359 889 504 684;
бар "Джорджо”, бул. „Хан Аспарух” № 37, тел: + 359 27 893.

ЗДРАВЕ/БАЛНЕОЛОГИЯ:
Велинград предлага възможности за лечение и почивка чрез вода, чист планински въздух, романтични разходки край езерото Клептуза и сред иглолистните гори.
Велинград предлага великолепни условия за балнео- и климатолечение, за отдих, спорт, лов и туризъм. Добре маркиран път отвежда до единственото място за климатолечение - Куртово.
В околностите на Велинград са изградени доста „маршрути на здравето". Екопътеките водят до планински хижи и природни обекти, които са целогодишна атракция за туристите. Всички сезони са подходящи за климатолечение сред дивните иглолистните гори.
Велинград неслучайно се счита за спа-столица на България. В него са открити 4 термоминерални находища (Чепино, Лъжене, Каменица, Драгиново), от чиито 80 извора тече минерална вода. Най-гореща извира от Каменица – 91°С. От юг на север нарастват температурата, солното съдържание, количеството на сулфатите, натрия, флуора и силициевия двуокис. В квартал Чепино се намира един от най-големите термални извори в страната с дебит над 70 л/сек. Водите са алкални и флуорни, с най-ниска минерализация.
Минералната вода на Велинград е със световнодоказани лечебни свойства. Нейното чудодейно въздействие се използва срещу заболявания на дихателните пътища, опорно-двигателния апарат, неврологични и гинекологични проблеми. В днешното забързано ежедневие, минералната вода на Велинград се цени особено за лечение на стресови състояния, безсъние и преумора.
В модерните СПА центрове в града се предлагат множество процедури за използване на силата на термалните извори. Наред с традиционните процедури се извършват манипулации с ценни български натурални продукти: розово масло, пчелен мед и мурсалски чай, който расте единствено в Родопите. Вана с няколко щипки от благоуханната билка, с уникалното българско розово масло и цвят, с ценения в Европа родопски мед поради високите му лечебни качества умножава лечебния ефект на водата.
Някои луксозни спа-хотели във Велинград:
Спа-хотел „Бор“, 4*, сертифициран от Европейската СПА Асоциация, ул."Николай Хрелков" № 9;
Спа-хотел "Двореца", 5*, ул."Тошо Стайков" № 8;
Бутиков & СПА-Хотел Лъки Лайт, 4*, ул. "Борислав" № 19;
Спа-хотел "Гранд Хотел Велинград", 4*, бул."Съединение" № 50;
Спа-хотел "Рич", 4*, бул. "Съединение" № 500;
Спа-хотел “Уникат“, 4*, ул.“Киселец“ № 1.

ЕКСКУРЗИИ И ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В ОКОЛНОСТИТЕ НА КУРОРТА:
Освен с минералните си извори, Велинград се гордее най-много с езерото Клептуза, което е най-голямото с карстов произход на Балканите. Заедно с красивата борова растителност, то е част от парк “Клептуза” и се счита за природен феномен. Всяка секунда от него извира 570 л ледена вода. Тя образува две езера, които се вливат в Чепинска река. Езерото и гората в близост са обявени за защитена територия.
На около 12 км от Велинград се намира друга природна забележителност – пещерата Лепеница. Тя е една от 17-те пещерни обекти в България. Дълбочината, до която са влизали специалисти, е 1400 м, но никой не е стигнал и не е видял всичко, което природата е създала в хилядолетната си история. Tук могат да се видят накипни кори и синтрови навлеци по течението, на места пълни с бисери. Пещерните бисери са редки богатства на подземния свят. А пещерните кратери се срещат единствено тук в България и в още една пещера във Франция.
Местността Сютка е мястото с най-дълго задържащ се сняг у нас, а в долината на Чепинската река има най-много слънчеви дни. На 16 км от града е Юндола, където с разходките може да съчетатете отпускащи спа-процедури. Ако пък искате да опознаете повече самия Велинград, можете да посетите Историческия музей, както и Картинната галерия.
Велинград и околностите му са богати на природни и културно-исторически забележителности. Общият брой на паметниците на културата надхвърля 120. Ако се интересувате от история, непременно трябва да посетите следните забележителности: средновековна църква в Гергьовица;
римско селище в Ремово;
средновековна църква в Чорквището;
римско селище в Биволично дере;
Никулъова църква;
римско селище в Печковец;
средновековна крепост до пещера Лепеница;
средновековна крепост Градот, северозападно от Каменица;
Гюргева църква от Средновековието на в. Острец;
средновековна крепост в Градището;
ранновизантийска базилика Николица и др.
Крепостта Цепина е най-значителна. Тя е археологически паметник на културата от национално значение. През Средновековието Цепина е една от най-известните родопски крепости. Влиза в пределите на българската държава в средата на 9 век. Намира се на около 6 км от село Дорков, на висок и скалист хълм. В укрепената територия са проучени три църкви и четири прецизно изградени водохранилища.
Много са и църквите в курортния град. Можете да посетите красивата църква “Свети Георги” (1894 г.), храма “Света Троица” – най-старата черква от 1816 г. Любопитна туристическа дестинация е параклиса “Свети Георги”, разположен на хълма, южно от кв. Каменица. На това място някога е имало манастир, разрушен при помохамеданчването. От незапомнени времена се посещава и местността Свети Спас. Тя е спомената и в разказа “Спасова могила” на Елин Пелин. Вярванията за изцеление кара много хора и до ден днешен да се изкачват на хълма в деня на Свети Спас.
Интересни обекти в околността на Юндола са: резерватите Рогачица и Валявиците в Рила, местността Филибишка поляна, местността Черновец в Родопите, местността Куртово, спортна База Белмекен и природната забележителност Пашови скали.

ПОДОБНИ ПОЧИВКИ
Потребителите които разглеждат тази оферта, разглеждат също и:

Виж всички почивки

Програмата е предварителна, фирмата организатор запазва правото си на
актуализация!

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с
информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки.
Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията,
предоставена в офиса на Висталис!
Още за България
Информация за България   Екскурзии в България    
         
 
 
 
Име *
E-mail *
Коментар *
Въведете кода *
 

Търсене
Tърсене за:
Пример:Лондон
дата на заминаване:
от до
изберете транспорт:
СамолетАвтобусАвтомобилВлакКораб     БЛОГ
Екскурзия до Мадрид - градът, който трябва да посетитеЕкзотика - почивка на о. ЗакинтосВ Банско и Пампорово намаляват цените на ски картите

     Информация
Загуба на документи
Поведение
Изисквания за багаж
Поверителност

В момента има проблем с този блок.

Новини
„Висталис“ ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002
Висталис ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002
Изпълнение на проект по ОПИК

50% отстъпка

Печеливши от томболите на ТА Висталис
Екскурзии

Топ екскурзии
Всички екскурзии
Абонирай се за  каталог с екскурзии от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Почивки

Топ почивки
Всички почивки
Абонирай се за  каталог с почивки от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Хотели

Дестинации

Събития

Дестинации

Круизи

Дестинации

Билети

Дестинации

Австралия Австрия Албания Аржентина Армения Барбадос Белгия Босна и Херцеговина Бразилия България Великобритания Венецуела Виетнам Германия Грузия Гърция Дания Доминиканска Република Египет Израел Индия Ирландия Испания Италия Йордания Кипър Китай Куба Лаос Лихтенщайн Люксембург Мавриций Македония Малайзия Малта Мексико Монако Норвегия Обединени Арабски Емирства Полша Португалия Румъния Русия Словакия Словения Сърбия Тайланд Тунис Турция Унгария Франция Холандия Хърватска Черна гора Чехия Швейцария Шотландия Япония
© 2008 https://www.vistalis.bg | Всички права запазени | Изработка www.bgwedesign.org