Туристическа агенция Висталис - към началната страница За фирмата  Лиценз  Работа  Банкови сметки  Контакти
 
Екскурзии и маршрутиПочивки и курортиБизнес хотелиКруизиСамолетни билети
Български Русский English Polski
| Почивки на море ›
Почивка на Слънчев Бряг от 19 до 29 лв.

Ваучер подарък / Gift voucher / Изненадайте любимите си хора, като им подарите незабравима почивка към избрана от тях дестинация

Предстоящи
Септемврийски празнициСептемврийски празници
Екскурзии в България с тръгване от ПловдивЕкскурзии в България с тръгване от Пловдив
Програми с тръгване от ПловдивПрограми с тръгване от Пловдив
Програми 55+ и приятелиПрограми 55+ и приятели
Предколедни оферти 2024Предколедни оферти 2024
Коледа 2024Коледа 2024
Нова Година 2025Нова Година 2025

Париж Виена Залцбург

Услуги
Застраховки
Превод и легализация

Почивки на море в Поморие


Снимки на Поморие

Все още няма качени снимки на Поморие.

Карта на Поморие

Запитване за Поморие

Този модул е в процес на разработка. Можете да изпратите запитване от станицата ни за контакт.
Настаняване   от:    до:
Лице за контакт  
Населено място  
Брой възрастни  
Брой деца от 2 до 11 години  
Брой ученици от 12 до 17 години  
Настаняване   Единични стаи
Двойни стаи
Апартаменти
Допълнителна информация  
Телефон  
E-maill  
Въведете кода:  

Информация за Поморие

Поморие е един от най-красивите морски градове, привлекателен курортен и оздравителен център. Плажната ивица с площ от 18 700 кв. м, дълга около 7 км и с богат на желязо пясък, опасва Поморийския залив. Тук понятието "далечe от плажа и морето" не съществува, защото те са част от жизнената градска среда, което ù придава изключителна атрактивност. Поморие се счита за най-големият калолечебен курорт в България. Той със сигурност е един от най-предпочитаните за лятна морска ваканция. В Поморие туристите ще намерят модерна инфраструктура, уютни хотели, където отношението е като към приятели. На разположение на гостите на Поморие са приятни заведения за хранене, дискотеки и барове за любителите на забавленията.
Курортът е особено благоприятен за семеен туризъм и индивидуални туристи.

ИСТОРИЯ:
Градът е основан като гръцка колония с името Анхиало в края на V в. пр. Хр. Голяма част от жителите му били траки. От самото си основаване до началото на миналия век, той е от най-важните черноморски градове по българските земи.
Най-голям разцвет достига по време на римското владичество. Тогава градът става епископски център и сече собствени монети. От това време (III-IV в. сл. Хр.) е Тракийската куполна гробница - хероон, открита в покрайнините на днешно Поморие.
През IX в. Анхиало влиза за първи път в пределите на българската държава. Малко по-късно (917 г.) цар Симеон Велики нанася историческо поражение на византийската армия в битката при река Ахелой. Впоследствие Анхиало често е преминавал от български във византийски ръце и обратно.
Съдбата на Поморие (Анхиало) е да бъде често опожаряван и разрушаван. Разрушавали са го готи, авари; унищожавали са го убийствени пожари и природни бедствия, затова има малко запазени старинни сгради, въпреки многовековната история.
На 30 юли 1906 г. големият гръцки град е запален и напълно унищожен за последен път в отговор на андартското клане в Загоричани, като повечето му жители са принудени да се изселят в Гърция, където основават селищата Неа Анхиалос, Анхиалос и Евксинуполис.
При избухването на Балканската война в 1912 година петима жители на Анхиало са доброволци в Македоно-одринското опълчение.
През 1934 г. древното име Анхиало е заменено с Поморие.

КЛИМАТ:
Климатът е от средиземноморски тип - характеризира се с топла и мека зима, продължителна есен, благоприятна за морски отдих, и лято с не много висока средна температура, което позволява по-дълъг престой на туристите на плажа. Летните горещини се понасят по-леко, отколкото във вътрешността на страната, поради редуващите се движения на морския бриз от морето към сушата и обратно, които ритмично освежават въздуха.
Тук ще се наслаждавате на повече от 8 часа слънце на ден и това прави региона на Поморие един от най-слънчевите в България. Температурата на въздуха рядко преминава 30° C – среднодневната температура през юли и август е 28° C. Средната температурата на морската вода през юли и август е 23° C, като липсват големи температурни амплитуди.
Лекият морски бриз в късния следобед прави въздуха още по-свеж, а нощите - прохладни.

УСЛОВИЯ ЗА ТУРИЗЪМ. ПЛАЖОВЕ:
Курортът Поморие предлага благоприятни природни, климатични и балнеоложки дадености за развитие и съчетаване на морския рекреативен туризъм със специализираните обиколни и маршрутно-познавателни пътувания.
Поморие се отличава със силно изявената обвързаност на застрояване и природни дадености, особено в стария град. Плажната ивица се слива с улица "Крайбрежна". Хотели, заведения, пешеходна зона и летния театър са построени на крайморските скали и са надвесени над морето, крайбрежната алея е по линията на морския прибой. Морето участва визуално в пешеходната зона и постройките по булевард "Яворов".
Температурата на морската вода е умерена. Средната температура от май до септември е около 21º С. Водата е приятна за къпане до месец октомври, което дава възможност за удължаване на курортния сезон, а изобилието на селскостопанска продукция по това време не само задоволява нуждите на почиващите, но и гарантира възможностите за алтернативни туристически услуги.
Плажната ивица е покрита с фин пясък, който на много места е почти черен, поради богатото съдържание на желязо, манган, алуминий и магнезий. Той силно поглъща слънчевите лъчи и се нагрява бързо и значително. Морското дъно пред плажната ивица е полегато и почти равно.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ:
Поморие е разположен на тесен скалист полуостров, вдаден 3,5 км в морето, на 20 км от Бургас, на 8 км от летище Бургас, на 18 км от Слънчев бряг, и 14 км от Каблешково.
Други населени места в околността:
- градове: гр. Бургас, гр. Каблешково, гр. Айтос;
- курортни селища: кк Слънчев Бряг, Несебър, Созопол, Приморско.

ТРАНСПОРТ:
Как да стигнем до Поморие?
С автобус:
От Централна автогара София тръгват директни автобуси София-Поморие. През летния сезон е препоръчително закупуването на билетите да става поне една седмица предварително.

С влак:
От Централна железопътна гара София се стига до Бургас с експресен влак по линията през гр. Пловдив. За спални и кушет-вагони се изисква минимум едноседмична предварителна резервация, с оглед на ограничените места. От Бургас има редовен автобусен превоз и маршрутни таксита до Поморие.

Със самолет:
Най-бързо до Поморие от София може да се стигне със самолет София - Бургас. От Бургас до Поморие има възможност за индивидуален трансфер, редовни автобусни линии и маршрутни таксита.

АТРАКЦИИ:
Празници в града:
Яворови дни (през август) - национални поетични празници. Яворови скали - природен кът на южния бряг на морето, свързан с пребиваването в Анхиало през 1899 -1900 г. на големия български поет Пею Яворов, тук е издигнат и паметник на поета.
Празници на виното - "Море от вино" - промоции на вина и концертни прояви;
6-май празника на Поморие - отбелязва се с богата културна програма;
Национална седмица на морето – Поморие.
Можете да се разходите в старата част на града и да се насладите на черноморските градски къщи или просто да си почивате на плажа.
Друга възможност са калните бани - лечение с кал от Поморийското езеро;
Посетете Музея на солта - единственият в България и на Балканския полуостров специализиран музей за производството на сол чрез слънчево изпарение на морска вода. Разположен е на брега на соленото Поморийско езеро. Солниците към музея произвеждат сол по същия начин, по който това е ставало в древността;
Имате възможност да посетите различни галерии и музеи и др.;
За децата:
Детски център "Амазония" предлага разнообразни забавления за най-малките: пързалки, препятствия, басейн с топки, катерушки, люлки и много други. Докато децата играят спокойно, техните родителите могат да си почиват с чаша приятна напитка.

СПОРТНИ РАЗВЛЕЧЕНИЯ:
Водните атракции са водните ски, водни пързалки, сърф, скутери, джетове, риболов, разходка с лодка и яхта, плажен волейбол, тенис на корт и много други забавления за почиващите туристи. Може също да изберете да потренирате в някоя фитнес зала.

РЕСТОРАНТИ И НОЩНИ ЗАВЕДЕНИЯ:
Поморие предлага забавление за всеки вкус. Курортът разполага с отлични възможности за среднощни фиести в откритите и закрити клубове, барове и дискотеки.
Някои по-известни ресторанти:
- ресторант-хотел „Гранд Хотел Поморие“, ул. "Проф. Стоянов" 5, тел: +359 59 628 888;
- ресторант-хотел „Св. Георги:, ул. „П.Яворов“ № 15, тел: +359 596 2 44 11; + 359 888 80 11 33;
- ресторант в хотел “ Зевс“, ул. „Раковски“ 9; тел: +359 596 22 770 ; + 359 888 866 174.
Поморие през нощта:
- развлекателен комплекс „Атриум“ - Виенска сладкарница, дневен бар, - фолк-клуб, хаус-дискотека, ретро и караоке-бар, пиано-бар; тел: + 359 884 359 229;
- дискотека „Месалина“, ул."П. Яворов" № 15 , тел: + 359 596 2 4790; + 359 888 80 11 33;
- поп-фолк клуб „Немо“, ул."П. Яворов" № 15, срещу дискотека "Месалина", тел:+ 359 888 26 11 45;
- диско-клуб "GRAVITY FAN", ул. "Явор" № 3, „Интерхотел Поморие“,     тел: + 359 898 398590;
- нощен бар-дискотека „Интерхотел Поморие“.

ЗДРАВЕ/БАЛНЕОЛОГИЯ:
При Поморийското езеро влажността добре се съчетава с мекия климат и е изключително условие за развитие на медицинския туризъм. Особено ценното калолечебно езеро представлява лагуна и солница за добив на морска сол и лечебния препарат луга. Самата минерална вода е рядко срещана като вид и има ниска минерализация, която я прави полезна за цялостно укрепване на организма.
В града целогодишно възстановяват здравето си хиляди гости от страната и чужбина, а градът отдавна се е превърнал в предпочитан оздравителен център. Изградени са спа-хотели, с модерни спа центрове, които предлагат богат асортимент от процедури за балнеолечение и рекреация, например:
- Спа-хотел „Гранд хотел Поморие“, 5*, ул."Проф. Стоянов" № 5; тел: + 359 596 288 88;
- Спа-хотел "Свети Георги", 4 *, ул. "Яворов" № 15, ул."П. Яворов" № 15; тел: +359 596 2 441;

ЕКСКУРЗИИ И ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В ОКОЛНОСТИТЕ НА КУРОРТА:
Поморие предлага на туристите редица забележителности – както исторически, така и природни. Ако сте почитатели на културно-познавателния туризъм, бихте могли да посетите:
манастира “Св. Георги” - мъжки православен манастир, известен с лековитото си аязмо; архитектурния резерват “Стари поморийски къщи” (от 19 в.), характерни за "черноморската градска къща" - двуетажни, с каменно приземие и паянтов етаж с дъсчена обшивка от чамови дъски; Тракийска куполна гробница - намира се под насипа на надгробна могила. Изградена е от камък и тухли, с оригинално засводяване; Църква "Преображение Господне" - най-старата постройка в града, градена е през 1764 г.; Исторически музей - показана е историята на града и региона от праисторическия до късносредновековния период;
Природни атракции в района на Поморие са Корията, намираща се край село Гълъбец, и местността Блатно кокиче, които са защитени местности.
Поморийското езеро:
Поморийското езеро е свръхсолена лагуна от естествен произход и е разположено непосредствено до град Поморие. Съдържанието на сол в него е 70 %, 4 пъти повече от морското. Отделено е от морето с пясъчна коса и изкуствена дига. В южната си част има канал, който го свързва с Черно море. Площта му е 850 ха (с прилежащите влажни зони достига до 1 000 ха). Формата на езерото е продълговата с дължина 6,7 км и ширина 2 км. В южната част се добива лечебна кал, а северната се използва за солодобив. Солите му се използват за лечение на артрити, радикулити, ревматизъм, дискова херния, лумбаго, ишиас и други заболявания.

45 лв.
 
Съни Бей
гр. Поморие
на плажа
Прочети повече за Съни Бей   3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди  Почивка с автомобил
 


46 лв.
 
Хотел Сънсет Ризорт
Помориe
- база нощувка със закуска
- All Inclusive
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 2020
Прочети повече за Хотел Сънсет Ризорт   5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди  Почивка с автомобил
 


60 лв.
 
Спа-хотел Свети Георги
гр. Поморие, 10 м от морето
- база нощувка със закуска
Прочети повече за Спа-хотел Свети Георги   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 


79 лв.
 
Дюн Бутик Апартхотел
гр. Поморие
на централния плаж

Прочети повече за Дюн Бутик Апартхотел   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 


81 лв.
 
Комплекс Релакс
Поморие
- база All Inclusive
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
Прочети повече за Комплекс Релакс   3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди  Почивка с автомобил
 


82 лв.
 
Хотел ФЕСТА ПОМОРИЕ
Поморие
- база All inclusive
Прочети повече за Хотел ФЕСТА ПОМОРИЕ   5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди  Почивка с автомобил
 


114 лв.
 
Хотел Феста Виа Понтика
Поморие
- Ultra All Inclusive
Прочети повече за Хотел Феста Виа Понтика   5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди  Почивка с автомобил
 


198 лв.
 
ГРАНД ХОТЕЛ ПОМОРИЕ - БАЛНЕО, СПА И УЕЛНЕС
Поморие

Прочети повече за ГРАНД ХОТЕЛ ПОМОРИЕ - БАЛНЕО, СПА И УЕЛНЕС   5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди  Почивка с автомобил
 


999 лв.
 
Хотел Интерхотел Поморие
Поморие
Прочети повече за Хотел Интерхотел Поморие   3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди  Почивка с автомобил
 Търсене
Tърсене за:
Пример:Турция
дата на заминаване:
от до
изберете транспорт:
СамолетАвтобусАвтомобилВлакКораб     БЛОГ
Екскурзия до Мадрид - градът, който трябва да посетитеЕкзотика - почивка на о. ЗакинтосВ Банско и Пампорово намаляват цените на ски картите

     Информация
Загуба на документи
Поведение
Изисквания за багаж
Поверителност

В момента има проблем с този блок.

Новини
„Висталис“ ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002
Висталис ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002
Изпълнение на проект по ОПИК

50% отстъпка

Печеливши от томболите на ТА Висталис
Екскурзии

Топ екскурзии
Всички екскурзии
Абонирай се за  каталог с екскурзии от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Почивки

Топ почивки
Всички почивки
Абонирай се за  каталог с почивки от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Хотели

Дестинации

Събития

Дестинации

Круизи

Дестинации

Билети

Дестинации

Австралия Австрия Албания Аржентина Армения Барбадос Белгия Босна и Херцеговина Бразилия България Великобритания Венецуела Виетнам Германия Грузия Гърция Дания Доминиканска Република Египет Израел Индия Ирландия Испания Италия Йордания Кипър Китай Куба Лаос Лихтенщайн Люксембург Мавриций Македония Малайзия Малта Мексико Монако Норвегия Обединени Арабски Емирства Полша Португалия Румъния Русия Словакия Словения Сърбия Тайланд Тунис Турция Унгария Франция Холандия Хърватска Черна гора Чехия Швейцария Шотландия Япония
© 2008 https://www.vistalis.bg | Всички права запазени | Изработка www.bgwedesign.org