Туристическа агенция Висталис - към началната страница За фирмата  Лиценз  Работа  Банкови сметки  Контакти
 
Екскурзии и маршрутиПочивки и курортиБизнес хотелиКруизиСамолетни билети
Български Русский English Polski
Почивна станция СБР - Несебър (код: П1ИНЕС12 )
Ваучер подарък / Gift voucher / Изненадайте любимите си хора, като им подарите незабравима почивка към избрана от тях дестинация

Уикенд в Истанбул 4 дни на цени от 175 лв.

Предстоящи
ПРОГРАМИ 55+ПРОГРАМИ 55+
Ранни записвания за чужбина 2015Ранни записвания за чужбина 2015
Почивка на Халкидики с автобусПочивка на Халкидики с автобус
УИКЕНД програмиУИКЕНД програми

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Услуги
Застраховки
Превод и легализация

Изпрати на приятел Принтирай Добави в отметки Сподели във Facebook Сподели в  Twitter
Офертата е неактивна и има само информационен характер
Почивна станция СБР - Несебър - Несебър - България Почивна станция СБР - Несебър - Несебър - България Почивна станция СБР - Несебър - Несебър - България Почивна станция СБР - Несебър - Несебър - България

Почивна станция СБР - Несебър

Оферта от
2 Звезди 5

Местоположение:
Почивна станция СБР - Несебър се намира в началото и същевременно на централно място в курортния град Несебър. До общата плажна ивица на Несебър и Слънчев бряг са само около 200 м.

В стаята:

Kлиматик, баня и тоалетна, телевизор и хладилник.

В хотела:

Ресторанта на почивната станция СБР - Несебър  предлага богато разнообразие на специалитети от българската и интернационална кухня.

Зa Несебър

Несебър - България Несебър - България Несебър - България Несебър - България
Несебър заема най-северната част от Черноморското крайбрежие на Бургаска област. Това е древен град с хилядолетна история, разположен на скалист полуостров, свързан със сушата чрез тесен провлак, която го разделя на стара и нова част. В старата част са запазени древни паметници и арехеологически останки от всички епохи на неговото съществуване и заради изключителния си исторически колорит, градът е включен в списъка на Световното Културното Наследство. Днес старата част на града е привлекалтелно място за разходки по тесните калдаръмени улички между магазинчетата, които предлагат различни сувенири. Многобройните заведения, пръснати из криволичещите улички или разположени в близост до морския бряг са прекрасно място за отмора и приятни преживявания. В тях можете да опитате ястия от
националната кухня, рибни деликатеси, дивеч, екзотични коктейли и
маркови напитки, съчетани с висок стандарт на обслужване.
Значителната крайбрежна ивица и нейният разнообразен характер създават благоприятни условия за развитие на туризма.
Административният живот е съсредоточен в новата част на самия град, която се характеризира със модерен стил на строителство. В новия Несебър се намира и преобладаващата част от хотелите, почивните станции, местата за настаняване, които напълно отговарят на последните тенденции в туризма.

Климат:
Климатът е умереноконтинентален, силно повлиян от Черно море, както и от въздушните потоци, нахлуващи от Средиземно море.

Условия за туризъм:
На север и на юг от новата част на града са разположени плажните ивици. Там може да прекарате свободното си време по много и разнообразни начини. Може да се попечете под ярките слънчеви лъчи, наслаждавайки се на прохладата на морето. Да се разходите с корабче или яхта. Риболовът пък ще ви разтовари и ще ви донесе истинска наслада. Може да покарате велосипед или да се забавлявате с предлаганите водни спортове. Да направите пясъчен замък и много други.

Местоположение:
Община Несебър заема най-северната част от Черноморското крайбрежие на Бургаска област. На север граничи с общините Бяла и Долни Чифлик, на запад – с община Поморие, и на изток - с Черно море. Значителната крайбрежна ивица и нейният разнообразен характер създават благоприятни условия за развитие на туризма.

Населени места:
Други населени места в околоността са: Обзор, Св. Влас, ваканционно селище Елените, Курортент комплекс Слънчев бряг.
Села - Равда, Тънково, Баня, Приселци, Кошарите, Гюльовца, Оризаре, Паницово, Раковсково, Емона и Козница,

Транспорт:
Как да стигнем до Несебър?
С автобус:
От централна автогара в София тръгват директни автобуси до Несебър. През летния сезон е препоръчително предварителното закупуване на билети. През зимния сезон е възможно да се хване автобус до Бургас. Постоянен автобусен транспорт осигурява връзка на Несебър с Бургас. Маршрутни таксита, минибусове и таксита се движат по един и същ маршрут. Частен воден транспорт до Бургас и Несебър може да се договори с лодкарите.
С влак:
От централна гара в София можете да стигнете до Бургас с експресен или бърз влак и от Бургас до Несебър да използвате междуградския транспорт.
Със самолет:
Можете да кацнете на летище Бургас и оттам с организиран трансфер, с такси или междуградски транспорт да стигнете до Несебър.

Забавление:
Несебър предлага много и различни възможности за забавление.
- В Южния парк на Несебър се разкрива прекрасна гледка към Стария Несебър, морския бряг и златистия плаж. Има четири детски площадки, водна каскада, панорамни площадки, пеещ фонтан, слънчев часовник, кътове за релаксация и други. В целия парк са засадени растителни видове, които са характерни за Черноморското крайбрежие и са обозначени с названия на български и латински език.
- Любителите на културата и историята могат да обиколят забележителностите на Стария Несебър (археологически и архитектурен резерват).
- Любителите на водата могат да посетят Аквапарк Равда или Слънчев бряг, които са в близост до Несебър. До тях отиват специализирани маршрутни таксита, които са на интервали през 15 минути.
- Може да си направите разходка с увеселителните влакчета до Стария Несебър или Слънчев бряг и да се насладите на панорамната обиколка по пътя.

Спорт и развлечения:
През лятото тук има спортни училища по ветроходство, водни ски, уиндсърфинг, гребане и плуване.

Ресторанти и нощни заведения:
На територията на Несебър се открояват множество класни ресторанти, предлагащи морски деликатеси, традициони рибни ястия и много клуниарни изкушения.
Ето няколко от най-добрите ресторанти:
Ресторант "НЕПТУН" , тел: +35955444133
Ресторант "Капитанска среща" , тел: +35955442124
Барбекю-ресторант "АНДРОМЕДА" , тел: +35955442079
Ресторант „Емонa“ , тел: +35955442022
Бистро "Оазис“, тел: +359887955059
Ресторант "ПРАГА" , тел: +35955445777
Ресторант „АКВАГРИЛ“, тел: +35955422254
Рибен ресторант "ЕВРОПА 2007", моб: +359898635800
За нощни забавления предлагаме най-новата и модерна дискотека в Несебър CLUB 66, моб: +359899200250
Има и още много нощни заведения, които предлагат многообрзие от питиета и различни музикални стилове.

Културни и природни забележителности
Останките от антична крепостна стена с порта от ІІІ-ІVв.; несебърските църкви от V-VІв. и по-късните от средновековието (Х-ХІVв.), които са изящни произведения на средновековната българо-византийска архитектура; над 100 възрожденски къщи, обединени в няколко ансамбъла придават неповторим облик и особена атмосфера на града. Старинната част на град Несебър е национален археологически и архитектурно-градоустройствен резерват, носещ името "Старинен Несебър". Включен е в листата на ЮНЕСКО за световно културно наследство.
В курорта има много културни паметници. Всеки от тях е уникален и притежава своя история.
- Археологически музей - Експозиционната площ на музея обхваща фоайе и четири зали. Представени са експонати открити през последните четири десетилетия, значими паметници на културата, представящи историята на антична Месамбрия и средновековен Несебър.
- Западните крепостни стени - Най-импозантния паметник на миналото, който посреща и изпраща гостите на старинния Несебър.
- Ранновизантийски терми - Намират се в най-ниската част на северния бряг на полуострова, североизточно от църквата "Св. Йоан Кръстител".
- Базилика "Св. София" (Стара митрополия) - Изграждането на базиликата датира от края на V и началото на VІ век. Два са строителните периода, като сегашния си вид е придобила в началото на ІХ век. Тя е част от комплекс-резиденция на несебърския митрополит.
- Базиликата "Богородица Елеуса" (Умиление) - Намира се на северния бряг на полуострова. Датира от VІ век.
- Църква "Св. Йоан Кръстител" – Построена е през ХІ век. Изградена е от ломен камък и хоросан. Преходен тип църква между раннохристиянската базилика и средновековната кръстокуполна църква.
- Църква "Св. Стефан" - Значителен архитектурен паметник от средновековието, построена в края на ХІ в. Изградена е от дялани камъни и тухли. Църквата е била посветена на Богородица и по-късно е преименувана в "Св. Стефан". Сцените, изписани по стените са 258, а образите над 1000.
- Църква "Св. Тодор" - Датира от ХІІІ век.
- Църква "Св. Параскева".
- Църква "Св. Архангели Михаил и Гавраил" – Намира се в непосредствена близост до Църквата "Св. Параскева".
- Църква "Христос Пантократор" (Вседържател) - Датира от ХІІІ-ХІV век. Всеки преминал през днешния градски площад, за миг забравя реалноста, при вида на изящната и архитектура, идеалните пропорции, живописната украса на фасадата, недовършената кула-звънарница.
- Църква "Св. Йоан Алитургетос" (Неосветени) - Датира от ХІV век.
- Църква "Св. Спас" - Макар и без особени архитектурни достойнства, църквата има добре запазени, реставрирани стенописи, които представят живописната школа в Несебър от ХVІІ век.
- Църква "Св. Климент" – Датира от ХVІІв.

ПОДОБНИ ПОЧИВКИ
Потребителите които разглеждат тази почивка за Несебър, разглеждат също и следните оферти:

37 лв.
 
Хотел Мелса Кооп
Несебър
- база нощувка със закуска и вечеря
- база нощувка със закуска, обяд и вечеря
Прочети повече за Хотел Мелса Кооп   3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди  Почивка с автомобил
 


39 лв.
 
Хотел Виго
Несебър
- база нощувка със закуска
Прочети повече за Хотел Виго   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 


40 лв.
 
Хотел Мариета Палас
Несебър
- нощувка със закуска
Прочети повече за Хотел Мариета Палас   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 

Виж всички почивки

Програмата е предварителна, фирмата организатор запазва правото си на
актуализация!

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с
информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки.
Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията,
предоставена в офиса на Висталис!
Още за България
Информация за България      
         
 
 
 
Име *
E-mail *
Коментар *
Въведете кода *
 

Търсене
Tърсене за:
Пример:Финландия
дата на заминаване:
от до
изберете транспорт:
СамолетАвтобусАвтомобилВлакКораб     БЛОГ
Екскурзия до Мадрид - градът, който трябва да посетитеЕкзотика - почивка на о. ЗакинтосВ Банско и Пампорово намаляват цените на ски картите

     Информация
Загуба на документи
Поведение
Изисквания за багаж50% отстъпка

Печеливши от томболите на ТА Висталис
Екскурзии

Топ екскурзии
Всички екскурзии
Абонирай се за  каталог с екскурзии от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Почивки

Топ почивки
Всички почивки
Абонирай се за  каталог с почивки от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Хотели

Дестинации

Събития

Дестинации

Круизи

Дестинации

Билети

Дестинации

Австралия Австрия Албания Аржентина Барбадос Белгия Босна и Херцеговина Бразилия България Великобритания Венецуела Виетнам Германия Гърция Дания Доминиканска Република Египет Израел Индия Ирландия Испания Италия Йордания Кипър Китай Куба Лаос Лихтенщайн Люксембург Мавриций Македония Малайзия Малта Мексико Монако Норвегия Обединени Арабски Емирства Полша Португалия Румъния Русия Словакия Словения Сърбия Тайланд Тунис Турция Унгария Франция Холандия Хърватска Черна гора Чехия Швейцария Шотландия
© 2008 www.vistalis.bg | Всички права запазени | Изработка www.bgwedesign.org