Туристическа агенция Висталис - към началната страница За фирмата  Лиценз  Работа  Банкови сметки  Контакти
 
Екскурзии и маршрутиПочивки и курортиБизнес хотелиКруизиСамолетни билети
Български Русский English Polski
| Почивки на море ›
Почивка на Слънчев Бряг от 19 до 29 лв.

Ваучер подарък / Gift voucher / Изненадайте любимите си хора, като им подарите незабравима почивка към избрана от тях дестинация

Предстоящи
Програми с тръгване от ПловдивПрограми с тръгване от Пловдив

Париж Виена Залцбург

Услуги
Застраховки
Превод и легализация

Почивки на море в Каварна


Снимки на Каварна

Все още няма качени снимки на Каварна.

Карта на Каварна

Запитване за Каварна

Този модул е в процес на разработка. Можете да изпратите запитване от станицата ни за контакт.
Настаняване   от:    до:
Лице за контакт  
Населено място  
Брой възрастни  
Брой деца от 2 до 11 години  
Брой ученици от 12 до 17 години  
Настаняване   Единични стаи
Двойни стаи
Апартаменти
Допълнителна информация  
Телефон  
E-maill  
Въведете кода:  

Информация за Каварна

Каварна е модерен град в Североизточна България, Област Добрич. Той е трети по големина в областта след Добрич и Балчик, с добра инфраструктура и развита сфера на услугите.
Градът разполага с малко яхтено пристанище, риболовна база, просторен плаж и курортен комплекс, обособил се край залива, образуван и от малката река с очарователното име Долината на авлигите. Прорязаните варовикови скали и целият бряг са изключително живописни, особено ако се погледнат от вътрешността на морето. Каварна има обширен център, на който се намират Шадраваните, Пощата, Читалището, както и много офиси, банки, барове и кафенета.

ИСТОРИЯ:
Каварна е един от античните градове по нашето Черноморие. На мястото на сегашния град е съществувало старо тракийско селище. През V век. пр. н.е. гръцките колонисти били привлечени от удобния залив, обилните извори, плодородната земя и стратегическото разположение на височините. Те основали на платото на нос Чиракман колонията Бизоне, но през първата половина на 1 век пр.н.е. при катастрофално земетресение челната част на носа се срутва и голяма част от града потъва в морето. По време на Римската империя градът бил възстановен под същото име и бързо процъфтява. През VII век градът е разрушен от славянски и прабългарски племена, които се заселват на нос Чиракман и създават селището Карвуна. През Средновековието Карвуна е вече известен град. С днешното си име селището се споменава за първи път в началото на XV век. През време на турското нашествие градът е бил почти разрушен, но през втората половина на XVII век отново е застроен. Ще остане паметна в историята на града годината 1877, когато каварненци се вдигат на борба за свобода. Градът е подложен на огън и сеч и едва след Освобождението възкръсва като жив паметник на подвига на въстаналите каварненци.

КЛИМАТ:
Климатът в Каварна е умереноконтинентален, под силното влияние на Черно море. Средната годишна температура е 11,8 C, средната юлска - 22,4 C. Валежите са с максимум през есента (134 мм) и минимум през пролетта и зимата (104 мм), снежната покрика се задържа около 78 дни.

УСЛОВИЯ ЗА ТУРИЗЪМ. ПЛАЖОВЕ:
Живописното каварненско крайбрежие се разстила по протежение на 42 км с общата площ на плажовете 74 000 кв.м, слабо разчленено с обособени малки естествени плажове, които допринасят за спокойната почивка на туристите през активния летен сезон. Община Каварна е с добре изградена инфраструктура в курортните зони – Икантълъка, Курортна зона – Каварна и Русалка. Курортната зона в Каварна е на 2 км от града, в малък залив, където се събират двете долини.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ:
Намира се на 64 км от град Варна и на 49 км от град Добрич, на 18 км североизточно от град Балчик.
Други населени места в околността:
градове: гр. Варна, гр. Добрич; гр. Шабла; Генерал Тошево.
курортни селища: гр. Балчик; Русалка; Калиакрия.
др. селища: с. Раковски.

ТРАНСПОРТ:
Как да стигнем до Каварна?
Със самолет:
Най-бързо до Каварна от София може да се стигне със самолет София-Варна и от там да хванете автобус или маршрутно такси. От Варна има редовни автобусни линии до Каварна.
С автобус:
От Централна автогара София тръгват директни автобуси София-Каварна. През летния сезон е препоръчително закупуването на билетите да става поне една седмица предварително.
С влак:
От централна железопътна гара София може стигнете до Варна с влак. От Варна до Каварна може да продължите с автобус.

АТРАКЦИИ:
По-големи изяви в културната сфера са превърналите се в традиция международен Общобългарски младежки фолклорен събор “С България в сърцето”, националният фестивал на любителските театри с международно участие, атрактивният Миден и Рибен фест, празниците на морето.
Градът се утвърди и като рок-столица на България. Световноизвестни изпълнители и състави гостуват в Каварна всяка година, като Whitesnake, Dio, Deep Purple, Manowar, Scorpions, Saxon, Accept, Nazareth, Billy Idol, Twisted Sister, Филип Киркоров, Ария, и български изпълнители - Сигнал, Б.Т.Р, Ахат, Контрол и други.
Може да посетите рок концерт, да разглеждате забележителности, просто да се разходите, да се забавлявате в някое от нощните заведения, да се отдадете на риболов, гмуркане, параглайдинг, наблюдаване на птици или просто да си почивате под слънчевите лъчи.
В централната част на града може да намерите всички нужни удобства: кафе-барове, ресторанти, хотели, магазини, супермаркети, аптеки, козметични салони и обществени сгради.
Хамамът - това е значителен паметник на културата в чертите на интересен за посещение туристически обект. Строен е в началото на 15 век. Представлява масивна куполна баня, построена от камък. Сега е реставриран цялостно.
Църкви: църквата “Св. Георги” е построена през 1836 г., а църквата “Преуспение Богородично” - през 1860г. Представляват интерес със своето архитектурно оформление и ценните си икони.
Старите чешми по долината към морето - това са били 12 на брой изворни чешми, голяма част от тях са разрушени, а една малка част са запазени частично.
Интерес представляват също и Старите магазини на пристанището.

СПОРТНИ РАЗВЛЕЧЕНИЯ:
В Каварна съществуват много и различни възможности за практикуване на спорт. Създадени са редица спортни клубове: спортен клуб по волейбол „Калиакра“, клуб по спортна стрелба „Добротица“, спортен клуб по бадминтон „Калиакра“, клуб „Атлет“ - по културизъм, клуб по спортни танци „Флорета“, спортен клуб „Ринг“, спортен клуб „Вимпел“, спортен клуб по тенис на маса „Каварна“, спортен клуб по хандбал „Калиакра“, спортен клуб по шахмат „Калиакра“, тенис клуб „Велто“, тенис клуб „Каварна“.

РЕСТОРАНТИ И НОЩНИ ЗАВЕДЕНИЯ:
Някои по-известни ресторанти:
ресторант-градина „СИТИ-КЛУБ“; тел: +359 8866 77 477; +359 570 86 686;
ресторант „Хъшовете“, тел: +359 570 8 34 84;
ресторант „Тополите“, тел: +359 5743 3198;
ресторант „Дуковата къща“, тел: +359 570 87031;
Каварна през нощта:
дискотека „Корона Клуб“, тел: +359 888 803 804;
бар „Totally Romantic Bar™“; тел: +359 58 51 04 22 ; +359 893 61 65 73;

ЗДРАВЕ/БАЛНЕОЛОГИЯ:
Някои хотели, предлагащи разнообразие от СПА процедури:
Спа хотел Отдих 4*, открит през 2008 г., разположен в центъра на града сред живописен парк, на 1000 м от плажа.
Спа Вила Валенти, намираща се на Каварненският бряг, е един от редките примери за материализиране на лускозната почивка. Вилата има свой уникален спа център, басейн, финтес зала и сауна.
Спа хотел Монако, 3*, на самия бряг на морето, на 200 м се намира басейнът с топла минерална вода, която се препоръчва за лечение на стомашно-чревни заболявания.

ЕКСКУРЗИИ И ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В ОКОЛНОСТИТЕ НА КУРОРТА:
Град Каварна и неговите околности са изключително богати на археологични материали, архитектурни паметници, с гъсто разставени по крайбрежната ивица антични и средновековни селища. Тук всеки може да види останки от древни крепости и укрепителни съоръжения, изкуствени и естествени скални пещери, жертвени камъни, скални и други църкви, пристанищни съоръжения от античността, надгробни тракийски могили, некрополи и други разнообразни паметници на културата, свидетели на хилядолетната история на този край.
Районът разполага с богат потенциал за развитието на:
морски и ваканционен туризъм в Морска зона - гр. Каварна, местността Икантълъка и ВС “Русалка”;
селски туризъм в селата Българево, Камен бряг, Топола и Божурец;
научно-опознавателен туризъм в природо-археологическите резервати “Яйлата” и “Калиакра”. Открити са два туристическо-информационни центъра в селата Българево и Камен бряг;
културен туризъм – Градски Исторически Музей - гр. Каварна, Експозиция “Добруджа и морето”, Етнографски комплекс, Художествена галерия, нос Чиракман;
конгресен туризъм се организира в хотел “Каварна”- Морска зона гр. Каварна и хотел “Деница” - местността Икантълъка;
велотуризъм;
голф – туризъм;
пещерен туризъм;
ловен туризъм – Муфлоново стопанство – с. Българево.
В общината са създадени и първите за страната мидени ферми в местността Дълбока и нос Чиракман;
Kаварненският край предлага великолепни възможности и за екотуризъм във всички негови форми от семейната почивка в уюта на традиционната селска къща в Българево, Камен бряг или Топола до специализирания туризъм – наблюдения и фотографиране на птици и растения, на делфини и различни риби в крайбрежните води, запознаване с богатото културно историческо наследство;
специализиран туризъм;
Наблюдение и фотографиране на флората и фауната – богатото разнообразие на птици привлича туристите от цял свят и допринася Община Каварна да се превърне в едно от най-предпочитаните места у нас за развитие на орнитоложки туризъм (местността Икантълъка, местността Болата, Долината на авлигите и Яйлата) и характерната за района степна растителност и редки видове, вписани в Червената книга на България (местността Болата, нос Калиакра, природо- археологическият резерват “Яйлата”(широколистният божур);
Събитиен туризъм – привлича все повече туристи и допринася за превръщането на Каварна в културна и рок столица на Балканския полуостров с вече ежегодното организиране на 6-ти май – празник на гр. Каварна, Международен Общобългарски Младежки Фолклорен Събор „С България в сърцето” , Миден и Рибен Фест, Седмицата на морето и "Калиакра" Рок Фест;
87 лв.
 
Комплекс Калиакрия Резорт
Каварна
-нощувка на база ALL INCLUSIVE
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 2020

Прочети повече за Комплекс Калиакрия Резорт   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 


Други предложения за Почивки на море


474 лв.
 
Хотел Ramada Resort Didim 4*
Почивка в Дидим, Турция с автобус
- All Inclusive 
- пакет 10 дни/ 7 нощувки
Прочети повече за Хотел Ramada Resort Didim 4*   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автобус
 


495 лв.
 
Palm Wings Beach Resort Kusadasi
Кушадасъ
- 24 Hours All inclusive
- 10 дни/ 7 нощувки
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 
Прочети повече за Palm Wings Beach Resort Kusadasi   5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди  Почивка с автобус
 


496 лв.
 
Хотел ATLANTIQUE HOLIDAY CLUB
Почивка в Турция
Кушадасъ, All Inclusive
- пакет 10 дни/ 7 нощувки
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
Прочети повече за Хотел ATLANTIQUE HOLIDAY CLUB   3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди  Почивка с автобус
 


850 лв.
 
Почивка в Сицилия, Santa Lucia 3
Чефалу, Сицилия - на самия плаж.
- чартърен полет от София
- 8 дни/ 7 нощувки със закуски и вечери
Прочети повече за Почивка в Сицилия, Santa Lucia 3   3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди  Почивка със самолет
 


50 лв.
 
ХОТЕЛ КАВКАЗ - ГОЛДЪН ДЮН
- на 50 метра от пясъчните дюни и 250 метра от морския бряг
- на няколко минути пеша от центъра в к.к. Слънчев бряг
- ALL INCLUSIVE
Прочети повече за ХОТЕЛ КАВКАЗ - ГОЛДЪН ДЮН   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 


47 лв.
 
Тишина Нортик Клуб, Приморско
гр. Приморско
250 м от плажа
- нощувка на база All Inclusive
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 2020
Прочети повече за Тишина Нортик Клуб, Приморско   2 звезди2 звезди2 звезди2 звезди2 звезди  Почивка с автомобил
 


687 лв.
 
Club Hotel Vera Mare
Самолетна почивка в Белек, Анталия
- ULTRA All inclusive
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 29.01.2016
Прочети повече за Club Hotel Vera Mare   5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди  Почивка със самолет
 


50 лв.
 
Хотел RACHONI BAY RESORT
Скала Рахони, Тасос - на първа линия
- база Аll Inclusive
- база нощувка със закуска и вечеря
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 31.12.2018
...
Прочети повече за Хотел RACHONI BAY RESORT   3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди  Почивка с автомобил
 


63 лв.
 
Хотел Оазис дел Маре
Лозенец, плаж Оазис
- база Ultra All Inlcusive
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 2021
Прочети повече за Хотел Оазис дел Маре   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 Търсене
Tърсене за:
Пример:Либия
дата на заминаване:
от до
изберете транспорт:
СамолетАвтобусАвтомобилВлакКораб     БЛОГ
Екскурзия до Мадрид - градът, който трябва да посетитеЕкзотика - почивка на о. ЗакинтосВ Банско и Пампорово намаляват цените на ски картите

     Информация
Загуба на документи
Поведение
Изисквания за багаж
ПоверителностНовини
„Висталис“ ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002
Висталис ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002
Изпълнение на проект по ОПИК

50% отстъпка

Печеливши от томболите на ТА Висталис
Екскурзии

Топ екскурзии
Всички екскурзии
Абонирай се за  каталог с екскурзии от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Почивки

Топ почивки
Всички почивки
Абонирай се за  каталог с почивки от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Хотели

Дестинации

Събития

Дестинации

Круизи

Дестинации

Билети

Дестинации

Австралия Австрия Албания Аржентина Армения Барбадос Белгия Босна и Херцеговина Бразилия България Великобритания Венецуела Виетнам Германия Грузия Гърция Дания Доминиканска Република Египет Израел Индия Ирландия Испания Италия Йордания Кипър Китай Куба Лаос Лихтенщайн Люксембург Мавриций Македония Малайзия Малта Мексико Монако Норвегия Обединени Арабски Емирства Полша Португалия Румъния Русия Словакия Словения Сърбия Тайланд Тунис Турция Унгария Франция Холандия Хърватска Черна гора Чехия Швейцария Шотландия Япония
© 2008 http://www.vistalis.bg | Всички права запазени | Изработка www.bgwedesign.org