Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

За фирмата  Лиценз  Банкови сметки  Контакти
Екскурзии и маршрутиПочивки и курортиБизнес хотелиКруизиСамолетни билети
Български Русский English Polski
Почивка в Италия - Пулия и Базиликата 2015 (код: П1С002АБА)
Почивка на Слънчев Бряг от 19 до 29 лв.

Ваучер подарък / Gift voucher / Изненадайте любимите си хора, като им подарите незабравима почивка към избрана от тях дестинация

Предстоящи
Програми с тръгване от БургасПрограми с тръгване от Бургас
Програми с тръгване от ПловдивПрограми с тръгване от Пловдив
Свети Валентин	Свети Валентин
КарнавалиКарнавали
Трети март 2018Трети март 2018
Ранни записвания чужбина 2018Ранни записвания чужбина 2018
Ранни записвания България - море, лято 2018Ранни записвания България - море, лято 2018
Великден 2018Великден 2018
Майски празници 2018Майски празници 2018

Париж Виена Залцбург

Услуги
Застраховки
Превод и легализация

Почивка в Италия - Пулия и Базиликата 2015


Екскурзия в Италия

Почивка в Италия - Пулия и Базиликата 2015

  1. Висталис
  2. Екскурзии и маршрути
In stock Екскурзия в Италия Оферта от
3.5 out of 5 stars3 / 5
(42 reviews)
840
BGN
Цени на екскурзиятаГалерия със снимки
Изпрати на приятел Принтирай Добави в отметки Сподели във Facebook Сподели в  Twitter
Офертата е неактивна и има само информационен характер
Продължителност - 8 дни
дати на заминаване/връщане:

1 ден
Екскурзия в Италия - 1 ден
Среща на групата на летище София за полет до Бари в 13:45 / 14:15. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 ден
Екскурзия в Италия - 2 ден
Закуска. Информационна среща. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание: Метапонто и Пистичи с дегустация на световно известния ликьор Amaro Lucano.

3 ден
Екскурзия в Италия - 3 ден
Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание: 
Кастел дел Монте (ЮНЕСКО) и Бари – столицата на област Пулия

4 ден
Екскурзия в Италия - 4 ден
Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание: 
Отранто и Лече – един от най-красивите градове на Южна Италия

5 ден
Екскурзия в Италия - 5 ден
Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание: 
Алберобело (ЮНЕСКО) – Локоротондо.

6 ден
Екскурзия в Италия - 6 ден
Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание: 
Алтамура, където се пази добре съхранен най-старият скелет на човек (на 250 000 години) и Матера – част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и Европейска столица на културата през 2019 (заедно с Пловдив).

7 ден
Екскурзия в Италия - 7 ден
Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание: 
Остуни и Мандурия с дегустация на световноизвестното вино Primitivo di Manduria или
Кулинарен тур на Пулия - Пулия е известна с това, че тук е най-добрата кухня в Италия. Страхотния ястия и специалитети, първокласни вина, сирена, колбаси, моцарела.

8 ден
Екскурзия в Италия - 8 ден Закуска. Трансфер до летище Бари за полет до София. Пристигане в София към  13:00 ч..

Допълнителни екскурзии
Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи. 

Метапонто и Дегустация на Amaro Lucano
Цени: 36 евро за възрастен / 18 евро за дете
След информационната среща отпътуване за кратка, приятна следобедна екскурзия. 
Пистичи е с формата на прородно оформен амфитеатър, който се състои от няколко квартала и поради своето разположение се нарича балкона на Йонийско море или амфитеатъра на Йонийско море. Тук се произвежда световноизвестното Amaro Lucano от Паскуале Вена, собственик на бара, в селото и прочут сладкар, които започва да прави амаро, като смесва няколко билки.
Интересни забележителности са Катедрала Свети Петър и Павел, която е изградена върху останките на вече съществуваща църква от 1212. Сегашната сграда е завършена през 1542 и е дело на майсторите Пиетро и Антонио Лавиола. Църквата е в романо-ренесансов стил. Съхранява платна на Доменико Гуарино от 18-ти век, включително и тези, представляващи Мадона дел Кармине и Мадона дел Поцо.
Абатсвото дел Казале. Предполага се, че е построено около 1087 върху руините на древен гръцки-византийски манастир от Рудолф Макабео и Ема Алтавила, Абатството, посветено на Дева Мария, е поверено на бенедиктинските монаси от Таранто. Комплексът е в романски стил, построен от местен камък. В манстира се намира статуята на Богородица от дърво, от 12 век, която е коронована от папа Йоан Павел II на 27 април 1991 г.

Метапонто е основан от Ахейците през 7 век пр.н.е, в плодороден регион между реките Брадано и Базенто. В Метапонтум извстният философ и математик Питагор основава своята най-голяма школа, където работи до края на дните си. Като ахейска колонията е процъфтяващ селскостопански център, известен с производството грънчарски изделия, украсени с червени фигури, част от които са запазени в Националния археологически музей, както и златни бижута и украсата на храмовете, със  запазени непокътнати оригинални полихромни цветове.
Посещение на Националния археологически музей, един от най-богатите от времето на  Велика Гърция. 
Вход: 2,50 евро

Матера и Алтамура
Цени: 42 евро за възрастен / 21 евро за дете
След закуска посещение на Алтамура.  Разглеждане на историческия център и неговите 200 "claustri" – малки квадратни дворчета, около които са разположени домовете с характерни арки, сводове, тераси. Впечатляващата катедрала е единствената църква на Пулия изградена по волята на Фридрих  II.  Посещение на музея, където е изложен скелетът на „Човекът от Алтамура” открит през 1993 г. в пещерата Ламалунга. Скелетът е на възрастен мъж с ръст 160-165 см. и е в отлично състояние. Според проучванията, черепа се характеризира, както с архаични черти, така и с морфологични трансформации характерни за неандерталците, което позволява да се определи периода между този на Хомо еректус (400 хиляди години) и на Хомо неандерталец (85 хиляди години). По всяка вероятност скелета е на около 250 000 години. Алтамура е известна с хляба си - хлебче от твърда пшеница с лук, маслини и гъби от Мурджа.Това е фокачата на Алтамура.Тя накара Мaкдоналдс да затвори заведението си в едноименния град. Единствен случай в света, който се превръща във филм със заглавие “Фокача блуз”.
Следобед посещение на Матера – мътрвият град, известна в целия свят като естесвен декор на много филми. Матера е избрана за Европейска столица на културата за 2019 заедно с Пловдив. Посещение с местен екскурзовод на пещерния град и каменните пещерни църкви с уникални византийски фрески, обявен от Юнеско за световно културно наследство.  Този старинен град е създаден в скалисто възвишение. Многобройните естествени пещери в Матера са били първите къщи на древните обитатели още преди 9000 г. пр. хр. Жилищата са били издълбавани едно над друго в самата скала. Покривът на дадена къща може да се явява път, стълбище, градина или под на друга къща.

Крепостта Кастел дел Монте и Бари
Цени: 42 евро за възрастен / 21 евро за дете
След закуска отпътуване за Кастел дел Монте – обявен от Юнеско за световно културно наследство. Построен е през 13 век от императора на Свещената римска империя Фридрих II в периода между 1240 и 1250. Съгласно замисъла на императора замъкът е натоварен със силно символическо значение. Той е уникален образец на средновековна военна архитектура, в която са съчетани елементи на класическата античност, ислямския Изток и северноевропейската цистерцианска готика.
Отпътуване за Бари – пристанище и областен град.  Бари е бил римски град, по-късно Византийски, а през 1071 г. е завладян от норманите. От 1324 г. е независим град до 1558 г., когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Посещение на стария град.  Там се намират всички известни забележителностти, а плетеницата от улици и пресечки носят свой особен дух.   Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. Тя е построена в Романски стил. През ХVІІІ в. интериорът и фасадата на Катедралата Св. Савин са променени в Бароков стил. Базилика Св. Никола е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Тя е едно от най-големите постижения на Романската архитектура в Пулия. В базилика Св. Никола интерес представялват картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.) и мраморен епископски трон. В църквата се пазят и мощите на Св.Николай – закрилник на моряците, затворниците и децата. Свободно време.

Лече и Отранто
Цени: 42 евро за възрастен / 21 евро за дете
След закуска посещение на Лече, наречен „Флоренция на Пулиа” и известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. По-късно е завладян от липигииците, а то тях го завлявяват римляните през ІІІ в.пр.Хр., който му давата името Липия. По времето на император Адриан Лече е преместен 3 км на североизток и получава име Личея. След краха на Западната Римска империя Лече е превзет от остготският крал Тотила. След това за пет столетия Лече е върнат към Източната Римска империя – Византия. Норманите завладяват града през ХІ в. и по-късно е присъединен към Кралство Сицилия. 
Интересни забележителности в Лече са: Катедралата; Епископски дворец; Църква Св.Йоан Кръстител; Дворецът Седжо; Църква Богородица на Благодатта; Градска крепост; Църква Свети кръст; Дворецът на управата; Църква Св.Ангел; Църква Св.Клара; Областния музей; Църква Св.св. Никола и Катлад; Римски амфитеатър
След обяда посещение на Отранто. Отранто се отличава най-вече със своя замък, послужил за заглавие и вдъхновение на първия готически роман в историята - "Замъкът на Отранто" на английския писател  Хорас  Уолпоул, както и с катедралата  с една от най-красивите подови мозайки на цялото наше Средновековие. Свободно време.

Алберобело и Локоротондо
Цени: 42 евро за възрастен / 21 евро за дете
След закуска отпътуване за Алберобело – посещение на приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик.  Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоските иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия” , както и градския музей „Територио”. Музеят ще ви изуми, защото той е направен от 10 трули обединени в една. В музея ще видите историята на създаването на трулите и как хората са живеели в тях в миналото. Алберобело има и други по-малки музей, които обаче се използват от туристите да си закупуват сувенири. Някой от по-интересните от тях са: Музея на виното и музея на зехтина.
Локоротондо – една от 36 най-красиви общини в Италия. Градът е записан в книгата на рекордите на Гинес, заради петте гласни „о“ в името си. Това е град на балконите. Всички балкони си имат номера. Градът е известен със своите вина и кръгъл исторически център,  от където градът е получил името си, което означава „кръгло мястото.“

Остуни и Мандурия
Цени: 42 евро за възрастен / 21 евро за дете
След закуска отпътуване за Посещение на Остуни – „Белият Град” – катедралата и средновековния град. Създаден е през неолита. Подобно на едър диамант, в пред-италианската си история Остуни преминава от едни ръце в други средно веднъж на всеки сто години.
Мандуриа - Градът е считан за един от важните центрове на античната култура на месапите. Според Херодот те произлизат от Крит.  Днес се смята, че са илирийски народ, дошъл през 1000 пр.н.е. в  Отранто.
Градът се споменава и от Плиний Стари в неговата „Естествена История” с изворът, който днес наричат плиниевият извор. В извора расте многовековно бадемово дърво, чието оцеляване и до ден днешен е мистерия.
Мандурия е известна с производството на едно от известните вина „Примитиво ди Мандурия”. Посещение на музея на виното „Примитиво ди Мандурия”, където ще видим примери за антични еноложки техники, разказани чрез инструментите, които обясняват технологичната еволюция. Събрани са и инструменти и предмети от бита, старинни рамки, легла и матраци пълни с листа от царевица. Интересната етнографска изложба, се фокусира върху живота и обичаите на някогашното селско общество.
Дегустация на вино и възможност за закупуване.

Кулинарната магия на Пулия
Цени: 98 евро за възрастен / 60 евро за дете
Една екскурзия, която ще ви разкрие, защо кухнята на област Пулия се счита за най-добрата в Италия. Ще дегустираме моцарела, прясно добита директно от фермата, ще имаме лек обяд и дегустация на вино в Полванера и ще дегустираме някои от най-добрите италиански вина във Варвалионе.

ПОДОБНИ ЕКСКУРЗИИ
Потребителите които разглеждат тази оферта, разглеждат също и:

845 лв.
 
Свети Валентин в Париж
4 нощувки със закуски
самолетна програма
трансфер от Пловдив и Хасково
Продължителност - 5 дни
Прочети повече за Свети Валентин в Париж Екскурзия със самолет     
 


855 лв.
 
Прага - самолет 3 нощувки
София - Прага - София
4 дни/3 нощувки 

Продължителност - 4 дни
Прочети повече за Прага - самолет 3 нощувки Екскурзия със самолет     
 


855 лв.
 
Екскурзия до Египет, Хургада

ЕГИПЕТ /ХУРГАДА/ - чартърна програма Пролет 2018 - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 
Дати на отпътуване: 07.04., 14.04, 21.04, 28.04, 05.05.2018

Продължителност - 8 дни
Прочети повече за Екскурзия до Египет, Хургада Екскурзия със самолет     
 

Виж всички екскурзии

Програмата е предварителна, фирмата организатор запазва правото си на
актуализация!

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с
информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки.
Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията,
предоставена в офиса на Висталис!

Още за Италия
     
         
 
 
 
Име *
E-mail *
Коментар *
Въведете кода *
 

Търсене
Tърсене за:
Пример:Беларус
дата на заминаване:
от до
изберете транспорт:
СамолетАвтобусАвтомобилВлакКораб     БЛОГ
Екскурзия до Мадрид - градът, който трябва да посетитеЕкзотика - почивка на о. ЗакинтосВ Банско и Пампорово намаляват цените на ски картите

     Информация
Загуба на документи
Поведение
Изисквания за багаж50% отстъпка

Печеливши от томболите на ТА Висталис
Екскурзии

Топ екскурзии
Всички екскурзии
Абонирай се за  каталог с екскурзии от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Почивки

Топ почивки
Всички почивки
Абонирай се за  каталог с почивки от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Хотели

Дестинации

Събития

Дестинации

Круизи

Дестинации

Билети

Дестинации

Австралия Австрия Албания Аржентина Армения Барбадос Белгия Босна и Херцеговина Бразилия България Великобритания Венецуела Виетнам Германия Гърция Дания Доминиканска Република Египет Израел Индия Ирландия Испания Италия Йордания Кипър Китай Куба Лаос Лихтенщайн Люксембург Мавриций Македония Малайзия Малта Мексико Монако Норвегия Обединени Арабски Емирства Полша Португалия Румъния Русия Словакия Словения Сърбия Тайланд Тунис Турция Унгария Франция Холандия Хърватска Черна гора Чехия Швейцария Шотландия Япония
© 2008 www.vistalis.bg | Всички права запазени | Изработка www.bgwedesign.org