Туристическа агенция Висталис - към началната страница За фирмата  Лиценз  Работа  Банкови сметки  Контакти
 
Екскурзии и маршрутиПочивки и курортиБизнес хотелиКруизиСамолетни билети
English Русский Polski Hungarian
Индия - Златният триъгълник (код: Е2С101ОН)
Почивка на Слънчев Бряг от 19 до 29 лв.

Ваучер подарък / Gift voucher / Изненадайте любимите си хора, като им подарите незабравима почивка към избрана от тях дестинация

Предстоящи
Предколедни оферти 2018Предколедни оферти 2018
Коледа 2018Коледа 2018
Нова Година 2019Нова Година 2019
Програми с тръгване от БургасПрограми с тръгване от Бургас
Ранни записвания чужбина 2019Ранни записвания чужбина 2019
Ранни записвания България - море, лято 2019Ранни записвания България - море, лято 2019
Програми с тръгване от ПловдивПрограми с тръгване от Пловдив
Свети Валентин	Свети Валентин
Пролетна ваканция 2019Пролетна ваканция 2019
КарнавалиКарнавали
Трети март 2019Трети март 2019
Програми 55+ и приятелиПрограми 55+ и приятели
Великден 2019Великден 2019
Майски празници 2019Майски празници 2019
Септемврийски празници 2019Септемврийски празници 2019

Париж Виена Залцбург

Услуги
Застраховки
Превод и легализация

Индия - Златният триъгълник


Екскурзия в Индия

Индия - Златният триъгълник

  1. Висталис
  2. Екскурзии и маршрути
In stock Екскурзия в Индия Оферта от
3.5 out of 5 stars3 / 5
(50 reviews)
1937
BGN
Цени на екскурзиятаГалерия със снимки
Изпрати на приятел Принтирай Добави в отметки Сподели във Facebook Сподели в  Twitter
Офертата е неактивна и има само информационен характер
Продължителност - 8 дни
дати на заминаване/връщане:

1 ден
Екскурзия в Индия - 1 ден
София
14.10.2012 - неделя:
Среща на летище София. Полет за Джайпур /планувано отпътуване в 22:00 ч./. Технически стоп за презареждане по маршрута.


2 ден
Екскурзия в Индия - 2 ден
София - Джайпур
15.10.2012 - понеделник
Пристигане в Джайпур на 15.10 преди обед. Посрещане от представители на фирмата партньор в Индия. 
Трансфер и настаняване в хотела в Джайпур. В следобедните часове – обиколка в град Джайпур. Посещение на Градския дворец. Дворецът заема обширна територия и представлява изящен комплекс от вътрешни дворове, градини и сгради, декоративно изкуство и резбовани врати. Част от двореца днес представлява музей, включващ 3 зали: на оръжията, тексктила и артефактите.
Посещение на обсерваторията Джантар Мантар, построена от Раджа Джай Сингх през 1726 г. Тази обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса и уникален пример за изключителна точност, тъй като всяка сграда има свое специално предназначение – да се определи разположението на звездите, височините или изчисляване на затъмнения. Обсерваторията прави точни прогнози и до днес.
Вечеря в хотела. Нощувка.

3 ден
Екскурзия в Индия - 3 ден
Джайпур
16.10.2012  вторник 
След закуска, екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт, чието изграждане е започнало през 17 век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта.
Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. 
Най-завладяваща е огледалната зала, където светлината от една лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По маршрута на Амбър ще видите и построения през 1799 г. дворец Хава Махал (Дворецът на ветровете) - една от основните забележителности на Джайпур. 
В следобедните часове - свободно време с възможност за пазаруване. Вечеря в хотела. Нощувка.


4 ден
Екскурзия в Индия - 4 ден
Джайпур – Агра 
17.10.2012 сряда - (235 км, ~ 5-6 часа)
След закуска - отпътуване за Агра. По пътя, посещение на град Фатехпур Сикри, който е бил построен от император Акбар в чест на раждането на сина му Джахангир. Но Фатехпур Сикри скоро е бил изоставен, поради недостига на питейна вода. Въпреки това, градът и до днес си остава прекрасно съхранен ярък пример на моголската архитектура. Пристигане в Агра, настаняване в хотела. 
Късния следобяд - посещение на световно известния мавзолей Тадж Махал. Легендарният паметник на архитектурата (затворен в петък) е бил построен от император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Тадж Махал е един от от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден
Екскурзия в Индия - 5 ден
Агра – Делхи
18.10.2012  четвъртък - (204 км, ~ 4 часа)
Закуска. Посещение на Крепостта Агра – отличен пример за архитектурата на моголите и най-важното укрепление на територията на Индия. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Отпътуване към Делхи. По пътя – посещение на Сикандра. Пристигане в Делхи. Настаняване в хотела. 
В късния следобед – посещение на храма Akshardham, открит през ноември 2005 година. Ще имате възможност да се насладите на невероятната архитектура на храма и прекрасните градини на територията на храма. Вечеря. Нощувка.

6 ден
Екскурзия в Индия - 6 ден
Делхи
19.10.2012 петък       
Закуска. Целодневен тур в Стария и Новия град Делхи, който започва с разходка в  Стария град на Делхи - посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, посещение на Червената крепост, Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън). След това, обиколката продължава в новата част на града – Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.  В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперски Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високата каменна кула в Индия (минаре с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част). Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал; преминаване с автобус покрай внушителната „Врата на Индия”, сградата на Парламента, Президентския дворец. Ранна вечеря. Възможност за посещение на най-известното шоу в Делхи – Bollywood Show. Нощувка.

7 ден
Екскурзия в Индия - 7 ден
Делхи - Джайпур
20.10.2012 събота - (235 км, ~ 5-6 часа)
Закуска. Пристигане в Джайпур. Настаняване в хотела. Свободно време за разходка и пазаруване. Вечеря.
Нощувка.

8 ден
Екскурзия в Индия - 8 ден
Джайпур - София (265 км, ~ 5-6 часа)
21.05.2012 неделя
Трансфер до летището в Джайпур. Полет до София с междинно кацане за презареждане.


Допълнителни екскурзии
Целодневен тур в Стария и Новия град Делхи - започва с разходка в  Стария град на Делхи - посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, посещение на Червената крепост, Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън). След това, обиколката продължава в новата част на града – Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние. В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.Разходката из имперски Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високата каменна кула в Индия (минаре с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част). Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал; преминаване с автобус покрай внушителната „Врата на Индия”, сградата на Парламента,Президентския дворец.

Обиколка на Агра и посещение на световно известния мавзолей Тадж Махал, Агра Форт и др. Легендарният паметник на архитектурата (затворен в петък) е бил построен от император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Тадж Махал е един от от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Следва пътуване до Крепостта Агра – отличен пример за архитектурата на моголите и най-важното укрепление на територията на Индия. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал.

Посещение на град Фатехпур Сикри, който е бил построен от император Акбар в чест на раждането на сина му Джахангир. Но Фатехпур Сикри скоро е бил изоставен, поради недостига на питейна вода. Въпреки това, градът и до днес си остава прекрасно съхранен ярък пример на моголската архитектура.

Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт, чието изграждане е започнало през 17 век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяваща, може би, е огледалната зала, където светлината от една лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По маршрута на Амбър ще видите и построения през 1799 г. дворец Хава Махал (Дворецът на ветровете) - една от основните забележителности на Джайпур.

Обиколка в град Джайпур. Посещение на Градския дворец. Дворецът заема обширна територия и представлява изящен комплекс от вътрешни дворове, градини и сгради, декоративно изкуство и резбовани врати. Част от двореца днес представлява музей, включващ 3 зали: на оръжията, тексктила и артефактите.

Посещение на обсерваторията Джантар Мантар, построена от Раджа Джай Сингх през 1726 г. Тази обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса и уникален пример за изключителна точност, тъй като всяка сграда има свое специално предназначение – да се определи разположението на звездите, височините или изчисляване на затъмнения. Обсерваторията прави точни прогнози и до днес.

 

ПОДОБНИ ЕКСКУРЗИИ
Потребителите които разглеждат тази оферта, разглеждат също и:

1975 лв.
 
Израел и Йордания - 7 нощувки
Самолетна екскурзия - Израел и Йордания
8дни / 7нощувки
Продължителност - 8 дни
Прочети повече за Израел и Йордания - 7 нощувки Екскурзия със самолет     
 


2048 лв.
 
Израел и Йордания с нощувка в Акаба
- директен полет от Бургас
- 8 дни/ 7 нощувки със закуски и вечери
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 29.12.2017
Продължителност - 8 дни
Прочети повече за Израел и Йордания с нощувка в Акаба Екскурзия със самолет     
 


2083 лв.
 
МОСКВА И ЗОЛОТОЕ КОЛЬЦО
6 нощувки със закуски и 4 обяда
полет от София
Продължителност - 7 дни
Прочети повече за МОСКВА И ЗОЛОТОЕ КОЛЬЦО Екскурзия със самолет     
 

Виж всички екскурзии

Програмата е предварителна, фирмата организатор запазва правото си на
актуализация!

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с
информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки.
Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията,
предоставена в офиса на Висталис!

Още за Индия
     
         
 
 
 
Име *
E-mail *
Коментар *
Въведете кода *
 

Търсене
Tърсене за:
Пример:Плевен
дата на заминаване:
от до
изберете транспорт:
СамолетАвтобусАвтомобилВлакКораб     БЛОГ
Екскурзия до Мадрид - градът, който трябва да посетитеЕкзотика - почивка на о. ЗакинтосВ Банско и Пампорово намаляват цените на ски картите

     Информация
Загуба на документи
Поведение
Изисквания за багаж
Поверителност50% отстъпка

Печеливши от томболите на ТА Висталис
Екскурзии

Топ екскурзии
Всички екскурзии
Абонирай се за  каталог с екскурзии от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Почивки

Топ почивки
Всички почивки
Абонирай се за  каталог с почивки от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Хотели

Дестинации

Събития

Дестинации

Круизи

Дестинации

Билети

Дестинации

Австралия Австрия Албания Аржентина Армения Барбадос Белгия Босна и Херцеговина Бразилия България Великобритания Венецуела Виетнам Германия Гърция Дания Доминиканска Република Египет Израел Индия Ирландия Испания Италия Йордания Кипър Китай Куба Лаос Лихтенщайн Люксембург Мавриций Македония Малайзия Малта Мексико Монако Норвегия Обединени Арабски Емирства Полша Португалия Румъния Русия Словакия Словения Сърбия Тайланд Тунис Турция Унгария Франция Холандия Хърватска Черна гора Чехия Швейцария Шотландия Япония
© 2008 http://www.vistalis.bg | Всички права запазени | Изработка www.bgwedesign.org