Туристическа агенция Висталис - към началната страница За фирмата  Лиценз  Работа  Банкови сметки  Контакти
 
Екскурзии и маршрутиПочивки и курортиБизнес хотелиКруизиСамолетни билети
Български Русский English Polski
Хотел Тракиец **** (код: Х1ПДВ03)
Почивка на Слънчев Бряг от 19 до 29 лв.

Ваучер подарък / Gift voucher / Изненадайте любимите си хора, като им подарите незабравима почивка към избрана от тях дестинация

Предстоящи
Програми с тръгване от ПловдивПрограми с тръгване от Пловдив
Нова Година 2023Нова Година 2023

Париж Виена Залцбург

Услуги
Застраховки
Превод и легализация

Изпрати на приятел Принтирай Добави в отметки Сподели във Facebook Сподели в Twitter
Хотел Тракиец - Хисаря - България Хотел Тракиец - Хисаря - България Хотел Тракиец - Хисаря - България Хотел Тракиец - Хисаря - България

Хотел Тракиец

Оферта от
4 Звезди 5

Местоположение:
Хотел Тракиец е част от комплекс Тракиец, простиращ се на 25 дка и популярен със стилната си конна си база. Разположен е в непосредствена близост до с. Житница и с. Дуванлии и на 30 км северно от Пловдив, както и на 20 км. от историческото селище Старосел.
Хотелът е идеалното място за почитателите на спокойствието, далеч от шумното и напрегнато ежедневие. Ключът към уюта на хотела са естествените материали, пастелните цветове и дървени орнаменти, предлагащи на посетителите изискана атмосфера.

Брой стаи:
36

В стаята:

 • сешоар, халат, козметика, мини бар, безплатен интернет, широкоекранен LCD телевизор, телефон, тераса

В хотела:

 • стилна конна база
 • квалифицирани инструктори по конна езда /срещу доплащане/
 • ресторант 
 • конферентна зала
 • лятна градина
 • Релакс център: с джакузи, сауна и парна баня, открит, закрит и детски басейн. Фитнес и детски кът.
 • зелени площи

Зa Хисаря

Хисаря - България Хисаря - България Хисаря - България Хисаря - България
Град Хисаря е известен със своите забежителности, красива природа и минерална вода. Посетете този извор на живот, за да се насладите на една приятна и забавна почивка.
Хисаря се намира в Южна България, Област Пловдив, в близост до град Карлово. Градът е административен център на община Хисаря

ИСТОРИЯ:
От дълбока древност до наши дни животът около минералните извори не е прекъсвал. Лечебните води са причина тук да си дадат среща различни народи и цивилизации, които са оставили ценни образци от своята материална и духовна култура.
Тук е съществувало праисторическо селище още преди V-IV хил. пр.Хр. По-късното тракийско селище около минералните извори е влизало в пределите на Одриската държава. От този период датират големите тракийски култови съоръжения край Старосел.
Градът е основан преди 17 столетия от Римския император Диоклециан, установил се тук заради безценните минерални води. След завладяването на провинция Тракия от римляните през 46 г. около минералните извори възниква голям римски град. През 293 г. император Диоклециан му дава статут на град и оттогава започва неговото укрепяване с масивни крепостни стени и изпълнението на нови градоустройствени решения.
След въвеждането на християнството като официална религия в римската империя в началото на IV в., Диоклецианопол се превръща във важен християнски център – седалище на епископ. Откритите в града 10 раннохристиянски базилики от периода IV– VI в. отразяват особеностите в развитието на раннохристиянската архитектура. Интерес представлява единствената открита досега двукорабна базилика, която е построена през средата на V в. върху част от казармения комплекс на античния град. По това време градът се е нареждал на трето място по големина сред градовете в провинция Тракия, след Филипопол (Пловдив) и Берое (Стара Загора).
Следват векове на разруха, а възстановеното през втората половина на XVII в. върху развалините на античните и средновековни сгради малко селище било наречено Хисаря. На арабски език Хисар означава “крепост”.

КЛИМАТ:
Климатът е преходно-континентален с топла и мека зима. Снежната покривка се задържа средно 27 дни в годината. Пролетта е ранна и сравнително топла, лятото се характеризира с високи температури /юли и август/, ниска влажност и слаби ветрове. Есента е слънчева, топла и продължителна. Средната годишна температура на въздуха е 11,5 градуса.

УСЛОВИЯ ЗА ТУРИЗЪМ. ПЛАЖОВЕ:
Хисаря предлага редица възможности за:
Балнеолечебен (СПА) туризъм - на базата на минералните извори в град Хисаря и село Красново са построени много балнеоцентрове и санаториуми. Провеждат се лечебни процедури при редица заболявания. В новите хотели се предлагат и спа-процедури за релакс и удоволствие – ароматерапия, таласотерапия, фитотерапия, класически и източни масажи, музикотерапия и други. Лечебният ефект на хисарската минерална вода е научно доказан.
Плажовете в Хисаря отдавна са част от живота на местните хора. Стотици хора се отправят натам всяка събота и неделя. Има избор както на открити летни басейни с минерална вода, така и на закрити плувни басейни към хотелите.
Еко- и пешеходен туризъм – около Хисаря и в селата, разположени в подножието на Средна гора има добри възможности за леки пешеходни преходи, наблюдения на птици, диви животни и защитени растителни видове в естествената им среда. Хижите са подходящи за еко-семинари и “горски училища”.
Селски туризъм – в малките села в подножието на Средна гора има стари къщи, запазени традиции и богата история. Анимационните програми на Информационния туристически център предлагат запознаване с бита и обичаите на местното население; изучаване на традиционни занаяти, народни танци и българска кухня; участие в домашните задължения на стопаните; дегустации на домашни вина.
Ловен туризъм – общината има идеални условия за лов и риболов - 4 ловни полета с разнообразен дивеч и десетки чисти и зарибени язовири. Ловното дружество разполага с техника и водачи.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ:
Курортът се намира в централната част на страната, под южните склонове на Средна гора, на 360 м н. в. Релефът е оформен от плавния преход от склоновете на Средна гора към Горнотракийската низина. Общината е в Южен централен район на България и е на 40 км северно от град Пловдив.
Други населени места в околността:
градове: гр. Пловдив, гр. Карлово, гр. Баня, Сопот
други селища: с. Старосел, с. Старо Железаре, Паничери, Красново и др.

ТРАНСПОРТ:
Как да стигнем до Хисаря?
С автобус:
От Централна автогара София и от автогара Юг Пловдив тръгват директни автобуси София-Хисаря и Пловдив-Хисаря.
С влак:
От Централна железопътна гара Пловдив се стига до Хисаря с бърз влак.

АТРАКЦИИ:
По своята запазеност и оригиналност укрепителната система и архитектурата на римския град Диоклецианопол се нарежда на едно от първите места в Европа. На много места крепостната стена достига височина до 11 метра, а южната крепостна порта се извисява на 13 м. Градската архитектура е съсредоточена в централния градски парк до извор “Момина сълза”. Тук се намира най-представителната обществена сграда (резиденция). Тя представлява голяма двуетажна постройка, чиито помещения завършват с внушителна сводова конструкция. В непосредствена близост до нея е разположен бански комплекс, който обхваща площ от около 2000 кв.м. Термите на Диоклецианопол са едни от малкото запазени римски терми на Балканския полуостров, в които са били извършвани процедури и лечение с минерална вода. Съхранени почти до покрив, те впечатляват със своята оригиналност. От вътрешната страна помещенията са били облицовани с бял мрамор. За отопление е била използвана минералната вода. Комплексът от представителните сгради в парк “Момина сълза” включва и амфитеатъра. Той е бил едно от най-посещаваните и любими места на хората в онази далечна епоха, дошли в Диоклецианопол на отдих и развлечение (тук са се провеждали спортни състезания и борби с животни). Построен е през първата половина на IV в. и е спазвал каноните на новата християнска идеология да не се пролива кръв. Отлично запазена е арената и обслужващите амфитеатъра помещения.
Некрополите на Диоклецианопол са разположени извън рамките на крепостните стени. На около 300 м южно от укрепения град се намира римската гробница. Тя е запазена в оригинал и е достъпна за посещения. Впечатлява с дългия си коридор, гробна камера и пъстроцветната си подова мозайка. Всички паметници на културата в Хисаря са експонирани в подходяща паркова среда и са достъпни за посещение от гостите на града.
Камилите - така се нарича най-голямата порта на Хисарската крепост. Тя е с внушителни размери и представяла южния вход на древния Диоклецианопол. Височината на портата е 13 м. До нея видният наш писател и поет Иван Вазов, възхищавайки се на прекрасната гледка, написва стихотворението “Отечество любезно”.
Археологически музей – основан от местния родолюбец генерал Тодор Марков. Разполага с богата сбирка от археологически и етнографски находки. Отлично запазени образци от праисторическо време; тракийски, римски и византийски съдове; колони, мраморни плочи, статуи. Златни, сребърни и бронзови монети и предмети, проследяващи историята на народите, населявали района.
Музейна сбирка на бъбречните камъни - съдържа около 10 000 конкремента, изхвърлени по време и след балнеолечение в Хисар. Малка част от тях са извадени след оперативна намеса. Сбирката е доказателство за лечебния ефект на хисарската минерална вода. Открита е през 1981 година. Намира се в Балнеолечебница «Момина баня». Най-впечатляващият експонат е бъбречен камък с тегло 560 грама, изваден оперативно.
В Хисаря е възможно също организиране на пейнтбол-игри и джип-туризъм.

СПОРТНИ РАЗВЛЕЧЕНИЯ:
Хотелите в Хисаря предлагат различи възможности за спорт: фитнес-зали, плуване, тенис на маса, тенис кортове и др.

РЕСТОРАНТИ И НОЩНИ ЗАВЕДЕНИЯ:
Някои по-известни ресторанти:
ресторант "Ловен дом", тел: +359 337 655 74;
ресторант-градина "Чинар", тел: +359 337 623 70;
ресторант "Централ", тел: +359 886 404 840; 337 65 050;
рeсторант "Балкан", тел: +359 337 62 118;
ресторант "Далия", тел: +359 897 959 594;
ресторант "Гайтани", тел: +359 337 657 75;
ресторант-градина "Цезар", тел: +359 337 637 53.
Хисаря през нощта:
клуб "САУНД ФАКТОРИ", тел: +359 883 307 524;
нощен бар/пиано-бар, в СПА хотел "Хисар", тел: +359 337 62 781; +359 337 62 782;
бар "Колизеум".

ЗДРАВЕ/БАЛНЕОЛОГИЯ:
Характерно за град Хисаря е термалното находище от 22 извора, разположени в малък район, с различна физико-химична характеристика и температура (от 37 до 52º С), с доказани лечебни качества. Първото организирано балнеолечение в България е започнало в Хисаря. През 1882 год. правителството на Източна Румелия издава “Правилник за експлоатация на хисарските бани”, а чешкият химик Состержонек извършва в лабораторията на Санитарния съвет в Пловдив химически анализ на водата от пет хисарски извора. Това е първият химически анализ на минерална вода в България. Минералната вода е мека, чиста, безцветна, няма мирис, вкусна е. Леко е минерализирана, преобладават хидрокарбоничните, натриевите, сулфатните и флуорните йони, както и солидно количество радиоактивен газ. Водата има лечебни свойства главно за проблеми с бъбреците, отделителната система, черния дроб, жлъчния мехур, храносмилателната система и панкреаса.
Някои хотели, предлагащи разнообразни СПА- процедури:
Спа хотел „Хисар“, 4*;
балнео хотел "Аугуста", 3*;
Спа-хотел „Астрея“, 4*;
Спа-клуб „Централ“, 4*.

ЕКСКУРЗИИ И ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В ОКОЛНОСТИТЕ НА КУРОРТА:
Хисаря се слави с красивите си паркове с около 300 растителни вида, заемащи 100 хектара площ. В тях откриваме растителни видове от всички краища на света - магнолии, гинко билоба, ацер, пауловния, албиции и други. Първият парк, около бившата баня „Тополица”, е дело на швейцарския инженер Шевалиас от 1892 г. Красиви паркове има около извор „Момина Баня”, Летния театър, в лечебно-възстановителната база на Министерски съвет.
В околностите на града има пояс от смесени широколистни и иглолистни гори, оформящи множество кътове за отдих.
Минерален извор "Момина баня" - извор с минeрална вода за лечение на бъбречни и др. заболявания. Водата от този извор е с най-високо съдържание на радон и температура 47 градуса, което я прави подходяща за лечението на бъбречно-урологични заболявания и заболявания на опорно-двигателния апарат. Водата е слабоминерализирана, без цвят и мирис, с приятен вкус.
Името на "Момина баня" се свързва с една легенда от Средновековието, според която дъщерята на местния управител обичала да се къпе в извора извън крепостните стени. Но веднъж градът бил нападнат от врагове и портите на крепостната стена се затворили. Болярската дъщеря и приятелките й останали при извора. За да не ги заловят в плен, те предпочели да се удавят в топлия извор.
Римска гробница - най-голямата и най-интересната от всички гробници, открити до сега в района на Хисаря. Гробницата се намира на около 300 м югозападно от крепостната стена в естествения парк “Славеев дол” и в близост до минерален извор "Момина сълза". Впечатлява с красивата си подова мозайка, наподобяваща пъстроцветен килим.
Тракийски култов храм в село Старосел - намира се в централната част на община Хисар, под южните склонове на същинска Средна гора. Археологическите находки в района на селото свидетелстват за древни поселения отпреди 7-8 хилядолетия. През 5 в .пр. Хр. тук е било разположено древно тракийско селище. Тракийският култов комплекс в „Четиньова могила“ е открит през 2000 г. Той е най-големият открит досега тракийски царски комплекс с мавзолей. Храмът впечатлява с внушителната ограда от каменни блокове, парадно стълбище с коридор и култова площадка. Входът е очертан от плочи с пластична и цветна украса. Вътрешното помещение е огромна кръгла куполна камера (с диаметър 4,80 м) с полуколони и цветни орнаменти. От северната страна на храма се намира вкопана скална вана за производство и съхранение на вино. Тя е с елипсовидна основа и плътна замазка. При разкопките вътре са намерени съдове за пиене на вино и цедилки. На 30 м южно от храма, през 2000 г. е открит „кенотаф“ - празен гроб, а около него в три отделни ями – разчленено на три човешко тяло и богати дарове – златен пръстен, съдове, конска амуниция, въоръжение.

ПОДОБНИ ПОЧИВКИ
Потребителите които разглеждат тази почивка за Хисаря, разглеждат също и следните оферти:

48 лв.
 
СПА Хотел Аугуста
Хисаря
- нощувка със закуска
- нощувка със закуска и вечеря

Прочети повече за СПА Хотел Аугуста   3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди  Почивка с автомобил
 


49 лв.
 
САНА СПА ХОТЕЛ
Хисаря
- закуска
- закуска и вечеря
Прочети повече за САНА СПА ХОТЕЛ   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 


51 лв.
 
Хотел СПА Клуб Централ
Хисар
- нощувка със закуска
Прочети повече за Хотел СПА Клуб Централ   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 

Виж всички почивки

Програмата е предварителна, фирмата организатор запазва правото си на
актуализация!

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с
информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки.
Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията,
предоставена в офиса на Висталис!
Още за България
Информация за България   Екскурзии в България    
         
 
 
 
Име *
E-mail *
Коментар *
Въведете кода *
 

Търсене
Tърсене за:
Пример:Брюксел
дата на заминаване:
от до
изберете транспорт:
СамолетАвтобусАвтомобилВлакКораб     БЛОГ
Екскурзия до Мадрид - градът, който трябва да посетитеЕкзотика - почивка на о. ЗакинтосВ Банско и Пампорово намаляват цените на ски картите

     Информация
Загуба на документи
Поведение
Изисквания за багаж
ПоверителностНовини
„Висталис“ ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002
Висталис ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002
Изпълнение на проект по ОПИК

50% отстъпка

Печеливши от томболите на ТА Висталис
Екскурзии

Топ екскурзии
Всички екскурзии
Абонирай се за каталог с екскурзии от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Почивки

Топ почивки
Всички почивки
Абонирай се за каталог с почивки от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Хотели

Дестинации

Събития

Дестинации

Круизи

Дестинации

Билети

Дестинации

Австралия Австрия Албания Аржентина Армения Барбадос Белгия Босна и Херцеговина Бразилия България Великобритания Венецуела Виетнам Германия Грузия Гърция Дания Доминиканска Република Египет Израел Индия Ирландия Испания Италия Йордания Кипър Китай Куба Лаос Лихтенщайн Люксембург Мавриций Македония Малайзия Малта Мексико Монако Норвегия Обединени Арабски Емирства Полша Португалия Румъния Русия Словакия Словения Сърбия Тайланд Тунис Турция Унгария Франция Холандия Хърватска Черна гора Чехия Швейцария Шотландия Япония
© 2008 http://www.vistalis.bg | Всички права запазени | Изработка www.bgwedesign.org