Туристическа агенция Висталис - към началната страница За фирмата  Лиценз  Работа  Банкови сметки  Контакти
 
Екскурзии и маршрутиПочивки и курортиБизнес хотелиКруизиСамолетни билети
Български Русский English Polski
Хотел Панорама*** (код: П1И115Х)
Почивка на Слънчев Бряг от 19 до 29 лв.

Ваучер подарък / Gift voucher / Изненадайте любимите си хора, като им подарите незабравима почивка към избрана от тях дестинация

Предстоящи
Програми с тръгване от ПловдивПрограми с тръгване от Пловдив

Париж Виена Залцбург

Услуги
Застраховки
Превод и легализация

Изпрати на приятел Принтирай Добави в отметки Сподели във Facebook Сподели в  Twitter
Хотел Панорама - Сандански - България Хотел Панорама - Сандански - България Хотел Панорама - Сандански - България Хотел Панорама - Сандански - България

Хотел Панорама

Оферта от
3 Звезди 5

Местоположение:
Разположен е в парка на град Сандански и предлага невероятна гледка към града и планината.

Брой стаи:
56

В стаята:

Самостоятелен санитарен възел, хладилник, сателитна телевизия, телефон, тераса, климатик.

В хотела:
Ресторант, лоби бар, конферентна зала с 50 места, басейн, лечебни процедури, които включват климатичните манипулации аеротерапия и хелиотерапия, кабинет по физиотерапия и кинезитерапия. модерни спортни и медицински уреди и апаратура, фитнес, 2 сауни и предлага следните медицински процедури: масажи, водолечение, ароматерапия, физиотерапия, инхалации.

Зa Сандански

Сандански - България Сандански - България Сандански - България Сандански - България
Сандански е най-слънчевият град в България. Тук може да изкарате незабравим спа-уикенд, почивка или да организирате фирмено мероприятие, съчетавайки ги с разходки сред кристално чистия въздух и природа край града или с културна обиколка из историческите му забележителности. Намира се в полите на Пирин, на 224 м н.м.в., край р. Санданска Бистрица. Известен е с уникалния си климат и лековити минерални извори - зимата е мека и кратка, есента е топла и продължителна, а минералните води са подходящи за лечение на белодробни заболявания, хронични ринити, синузити, неврологични заболявания, кожни алергии, някои бъбречни и урологични заболявания.

ИСТОРИЯ:
Град Сандански се гордее с богатата си и древна история. Селището около минералните извори е възникнало през II хилядолетие преди нашата ера. Първите му жители са били тракийското племе меди. Римското присъствие в района допринася за превръщането му във важен културен център, довеждайки до бързия му разцвет. По-късно става едно от първите християнски средища. От тези времена той се казва Свети Врач в памет на двамата братя – лечители Козма и Дамян. От 1949 г. градът носи името на революционера от македонския край Яне Сандански.

КЛИМАТ:
Районът на община Сандански се характеризира с преходносредиземноморски климат.
Средната годишна температура е 14,1ºС, а средната относителна влажност на въздуха е най-ниската за страната - 66%. С. Продължителността на слънчевото греене в Сандански е най-голямата за страната. Във връзка със значителното слънцегреене и през зимните месеци снежната покривка в района се задържа само за няколко дни.
Климатът е разнообразен поради силно пресечения терен. Планините Беласица и Славянка надхвърлят 2000 м, а Пирин - почти 3000 м, докато по долините на реките Места, Струма и Струмешница има места между 200 м и 730 м. През зимните месеци валежите са предимно от дъжд. Пролетта настъпва най-рано в този район на страната.През лятото Санданският район е с най-продължително слънчево греене у нас. Средната юлска температура е около 25ºС, а дните със средна температура над 20º С през юли са около 16. Есента е сравнително мека, а слънчевите дни продължават до края на ноември.

УСЛОВИЯ ЗА ТУРИЗЪМ.
Сандански предлага много възможности за релаксираща почивка, пътуване и балнеолечение.
Градът е известен е като най-добрата естествена лечебница за бронхиална астма в Европа, както и за хронични ставни и бъбречни заболявания.
Сандански предоставя чудесни възможности за почивка и лечение както чрез разнообразие от спа-хотели, така и чрез още една специализирана база. Бившата правителствена резиденция Св. Врач е само на 4 км от града и днес работи като луксозен хотелски комплекс, носещ същото име. Построен сред красив парк с екзотична растителност и изкуствено езеро, към него са изградени медицински център и закрит плувен басейн.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ:
Сандански е разположен в югозападната част на България. Курортният град е на разстояние от 160 км до София, до Пловдив е на 300 км, а от Сандански до Благоевград разстоянието е 65 км. Гръцкият граничен пункт Промахон е на 20 км, а македонската граница е на 30 км. Най-големият архитектурен паметник в България град Мелник е на 20 км източно от Сандански.
Други населени места в околността:
градове: гр. Мелник, гр. Петрич;
селища: Струмяни, Лиляново, Горно Спанчево, Марикостиново и др.

ТРАНСПОРТ:
Как да стигнем до Сандански?
До Сандански можете да стигнете с личния си автомобил или да ползвате автобусния транспорт. Тъй като е важен пътен пункт, той има добре развита транспортна мрежа с населени места в района, както и със столицата.
Град Сандански е част от жп трасето София-Кулата-Атина. Железопътен транспорт има и от Перник, Благоевград и Дупница.

АТРАКЦИИ:
Сандански се гордее с уникалния си градски парк, наречен през 1981 г. „Свети врач“. На територията от 344 дка виреят над 200 средиземноморски растителни вида, някои от които природни забележителности на над 550 години. Паркът дава отлични възможности за рекреация.
В Сандански може да се насладите на водната каскада и водните огледала, пристана с лодки, острова, скалния кът с водопад, водни огледала пред сградата на дневния център "Света Неделя".
Археологическият музей в град Сандански притежава ценни експонати от ІV-VІ век, свързани с миналото на града.
Църквата "Свети Свети Козма и Дамян" е паметник на културата. Тя е изградена през 1861 година.

СПОРТНИ РАЗВЛЕЧЕНИЯ:
Градът предлага отлични условия за спорт с благоприятния си климат. Той е предпочитано място от български и чужди футболни отбори за тренировачни лагери. Възможности за спорт в града: стадион, плувни басейни, плувен басейн за скокове във вода, тенис игрища, велосипедизъм.

РЕСТОРАНТИ И НОЩНИ ЗАВЕДЕНИЯ:
Някои ресторанти в Сандански:
ресторант „Каприз“, тел:+359 878/16 00 68;
рибен ресторант "Риба и барбекю“, тел: +359 746-31165- вътр. 748; +359 888-71-03-80;
механа „Сандански“, тел: +359 746 3-11 65- вътр. 772; +359 885-82-82-09;
клуб-ресторант „Тримата мускетари“, тел: + 359 74631674;
Средиземноморски ресторант, тел: + 359 746 35656;
ресторант „Офир“, тел: +359 746 31135; +359 893 326200.
Сандански през нощта:
дискотека „Даунтаун“, тел: +359 889 383 838;
Гранд пиано бар, тел: + 359 885 05 25 96;
пиано бар в парк-хотел "Пирин", тел: + 359 2 950 5895; +359 2 952 0532.

ЗДРАВЕ/БАЛНЕОЛОГИЯ:
Сандански е един от най-добрите балнеоложки курорти в страната. Изградена е отлична хотелска инфраструктура, чрез което Сандански е придобил славата на национален и международен балнеологичен курорт за лекуване на неспецифични и хронични белодробни заболявания, посещаван от туристи от Западна Европа и скандинавските страни.
Преди повече от 25 века лековитите минерални извори са привлекли траки от племето меди, които са изградили тук своето селище. По-късно градът е колонизиран от римляните, които го благоустрояват, изграждат терми и обществени сгради.
Градът е прочут с минералната си вода. Термална вода блика от 80 термални извори в града и околностите, които обаче не са ясно локализирани. Тя е с различна температура, като достига до 83 ºС. Само 6 от изворите са студени. Водата е слабо минерализирана с доказани лековити свойства и се използва срещу редица заболявания на опорно-двигателната, дихателната и периферната нервна система. Тя е особено полезна и срещу проблемите на забързаното ежедневие – преумора, стрес и безсъние.
Някои хотели в Сандански, предлагащи разноообразни СПА процедури:
Спа-хотел „Свети Никола“, 3*;
Спа-хотел „Медите“, 4*;
Спа- хотел „Сандански“, 4*;
Спа-комплекс „Пирин“, 4 и 5*;
Спа-хотел „Алекс“, 3*.

ЕКСКУРЗИИ И ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В ОКОЛНОСТИТЕ НА КУРОРТА:
Мелник се намира само на 20 км от Сандански, в западната част на Пирин. През 17-18 век производството на тютюн и силното мелнишко вино превръща града в процъфтяващо търговско средище. Кордопуловата, Пашовата и Цинцаровата къща са впечатляващи образци на местната архитектура. Църквата "Св. Никола чудодеец" (1756) е най-значителна сред петте възрожденски църкви в града. Градът е известен със земните пирамиди, които представляват приказни природни скулптори с най-различни форми и очертания, наподобяващи купи сено, египетски пирамиди, готически хълмове, минарета, древни кули и бойници, гигантски обелиски и пирамиди, извишени шила, поразяващи света по своята прилика исполински гъби.
На 6 км североизточно от Мелник се намира Роженския манастир. Той е единственият манастир, възстановен през първите векове на турското владичество, който е оцелял до наши дни. Построен е през 12 или 13 век от владетеля на Мелник деспот Слав. Роженския манастир дължи славата си преди всичко на възхитителната дърворезба на иконостаса и аналоя.
На 18 км североизточно в пл. Пирин се намира курорта „Попина лъка“ и 11 метровия Попинолъшки водопад.

ПОДОБНИ ПОЧИВКИ
Потребителите които разглеждат тази почивка за Сандански, разглеждат също и следните оферти:

60 лв.
 
СПА Хотел Свети Никола
Сандански
- нощувка със закуска
Прочети повече за СПА Хотел Свети Никола   3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди3 звезди  Почивка с автомобил
 


68 лв.
 
ИНТЕРХОТЕЛ САНДАНСКИ
Сандански
- нощувка със закуска
- нощувка със закуска и вечеря
Прочети повече за ИНТЕРХОТЕЛ САНДАНСКИ   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 


73 лв.
 
Парк хотел Пирин
Сандански
- нощувка със закуска
Прочети повече за Парк хотел Пирин   5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди  Почивка с автомобил
 

Виж всички почивки

Програмата е предварителна, фирмата организатор запазва правото си на
актуализация!

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с
информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки.
Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията,
предоставена в офиса на Висталис!
Още за България
Информация за България   Екскурзии в България    
         
 
 
 
Име *
E-mail *
Коментар *
Въведете кода *
 

Търсене
Tърсене за:
Пример:Кърджали
дата на заминаване:
от до
изберете транспорт:
СамолетАвтобусАвтомобилВлакКораб     БЛОГ
Екскурзия до Мадрид - градът, който трябва да посетитеЕкзотика - почивка на о. ЗакинтосВ Банско и Пампорово намаляват цените на ски картите

     Информация
Загуба на документи
Поведение
Изисквания за багаж
ПоверителностНовини
„Висталис“ ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002
Висталис ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002
Изпълнение на проект по ОПИК

50% отстъпка

Печеливши от томболите на ТА Висталис
Екскурзии

Топ екскурзии
Всички екскурзии
Абонирай се за  каталог с екскурзии от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Почивки

Топ почивки
Всички почивки
Абонирай се за  каталог с почивки от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Хотели

Дестинации

Събития

Дестинации

Круизи

Дестинации

Билети

Дестинации

Австралия Австрия Албания Аржентина Армения Барбадос Белгия Босна и Херцеговина Бразилия България Великобритания Венецуела Виетнам Германия Грузия Гърция Дания Доминиканска Република Египет Израел Индия Ирландия Испания Италия Йордания Кипър Китай Куба Лаос Лихтенщайн Люксембург Мавриций Македония Малайзия Малта Мексико Монако Норвегия Обединени Арабски Емирства Полша Португалия Румъния Русия Словакия Словения Сърбия Тайланд Тунис Турция Унгария Франция Холандия Хърватска Черна гора Чехия Швейцария Шотландия Япония
© 2008 http://www.vistalis.bg | Всички права запазени | Изработка www.bgwedesign.org