Туристическа агенция Висталис - към началната страница За фирмата  Лиценз  Работа  Банкови сметки  Контакти
 
Екскурзии и маршрутиПочивки и курортиБизнес хотелиКруизиСамолетни билети
Български Русский English Polski
Хотел Борика**** (код: П1И129ХД)
Почивка на Слънчев Бряг от 19 до 29 лв.

Ваучер подарък / Gift voucher / Изненадайте любимите си хора, като им подарите незабравима почивка към избрана от тях дестинация

Предстоящи
Програми с тръгване от ПловдивПрограми с тръгване от Пловдив

Париж Виена Залцбург

Услуги
Застраховки
Превод и легализация

Изпрати на приятел Принтирай Добави в отметки Сподели във Facebook Сподели в  Twitter
Хотел Борика - Чепеларе - България Хотел Борика - Чепеларе - България Хотел Борика - Чепеларе - България Хотел Борика - Чепеларе - България

Хотел Борика

Оферта от
4 Звезди 5

Местоположение:
Разположен на хълм в града само на километър от ски пистите на Мечи Чал.

Брой стаи:
48

В стаята:
Телефон, телевизор, мини бар, отоплителна система, самостоятелна баня. Банята във всяка стая е със съвременно оборудване и разполага със сешоар, паник бутон, телефон, озвучителна система, вана.

В хотела:
Ресторант с панорамна гледка, бар и лоби-бар, фитнес център, закрит плувен басейн с размери 22х15 м, отделен плувен басейн за деца с размери 6х3 м, две сауни, две парни бани, джакузи, масажен център.
конферентна зала с 30 места и компютърна зала с десет места.

Зa Чепеларе

Чепеларе - България Чепеларе - България Чепеларе - България Чепеларе - България
Чепеларе е малко планинско градче, сгушено в Родопите. Чепеларе е градът с най-голяма надморска височина в България – 1100 метра. Той се намира на живописно място – по двата бряга на река Чая. Заради своето спокойствие и изключителни природни дадености Чепеларе е предпочитан зимен курорт. Пейзажът тук е наистина изумителен - накъдето и да погледне, човек вижда красиви вековни смърчови и борови гори и поляни. През зимата в Чепеларе се стичат многобройни туристи, които са почитатели на снежните удоволствия. Лятото пък градчето е особено подходящо за планински туризъм, тъй като тук ще намерите възможности за една истинска почивка сред уникална природа и гостоприемство.

ИСТОРИЯ:
Смята се, че земите на днешния град Чепеларе са били населявани още от дълбока древност. За това свидетелстват урни с горени кости, върхове от стрели и копия, различни украшения и други в местността Баталски камък. Според специалисти това са тракийски находки. В землището на града са разкрити български християнски гробове от XII-XIV век, но сигурни сведения за съществувало селище на територията на днешния град в древността и през Средновековието няма.
Според исторически данни по тези земи пръв се заселил Бельо-Кехая, построил къща през 1705 г. Впоследствие тук намерили дом и други пришълци, които изкупили земите и станали стопани на котловината. По-късно се сформирало селището и така се родил Чепеларе. Името на градчето идва от гюмюрджийското село Чепели, което на български означава буреносно, студено.
Жителите на селото успявали да се отбраняват срещу нападенията на кърджалии. Техният основен поминък бил скотовъдството и някои занаяти, а част от мъжете ходели по Беломорието като майстори-зидари и рибари. По долината на Чепеларската река е минавал римски път от Пловдив за Беломорието. Лятно време пасищата край Чепеларе се изпълвали със стада, а през зимата овчарите ги подкарвали към Беломорието. Местното население проявили истински героизъм, когато през 1836 г. съграждат черквата “Св. Атанас” и 3 каменни кули за отбрана на храма.
След съединението на Княжество България с Източна Румелия границата с Турция била затворена. Било невъзможно да се стигне до Беломорието. Това е повратен момент в историята на тези земи. Населението е принудено да унищожи голяма част от добитъка си, както и да посегне на гората, за да осигурят пасища за останалите си животни. Тук отсяда Капитан Петко войвода с четата си, за да пази българското християнско население от Сенклеровите метежници. Берлинският договор прави Чепеларе гранично селище и в него често са отсядали или преминавали комитите на войводата Пейо Шишманов в борбите за освобождение на останалата част от Отечеството. През периода 1879-1886 г. в околностите на Чепеларе били унищожени над 30 000 декара иглолистни гори. Това е най-голямото унищожаване на гори в историята на Родопите.
Град Чепеларе днес се слави като курортно селище, за каквото е утвърдено през 30-те и 40-те години на XX в. Днес именно туризмът е един от основните начини за прехрана на местното население, заедно с дърводобива и дървообработваща промишленост.

КЛИМАТ:
Климатът е мек континентален, определени са 270 слънчеви дни през годината. Средната снежна покривка е между 30 и 80 см и се задържа 80 - 100 дни.

УСЛОВИЯ ЗА ТУРИЗЪМ. СКИ-ПИСТИ:
Екологично чистата природа, планинският релеф и дългата зима са изключителна предпоставка за развитието на ски – туризма.
За развитието на туризма се грижат Съветa по туризъм и Сдружението на хотелиери, ресторантьори и търговци – гр. Чепеларе. Хижите в общината се стопанисват от Туристическо дружество "Студенец", което предлага и екскурзионни летувания, зелено училище, походи, ученически и тренировъчни лагери и посещения на обекти. Съществува и допълнителна база за спорт и отдих - зали за стрелба, за баскетбол и волейбол, за гимнастика и борба, плувен басейн.
Условията са благоприятни за аклиматизация и подготовка на спортисти, на национални и международни отбори, в града съществува потенциал за подобна дейност с всички необходими обекти и съоръжения. Поставянето на акцента върху зимните спортове е обосновано от традициите в това отношение и от съществуващите ресурси. Съществуващите ски-писти са три и имат следните характеристики:
Ски-пистата Мечи чал е най-дългата писта за ски алпийски дисциплини със своите 6 км. Тя се намира в края на града, в посока Пампорово. Тук за туристите са осигурени въжена двуседалкова линия с капацитет 800 човека на час, като на платото на крайната станция на лифта – до върха “Мечи чал” (1873 м) са монтирани мини ски-влекчета, които са подходящи за начинаещи скиори и сноубордисти. Почитателите на ски-бягането и биатлона могат да ползват и специално изградена писта.
Туристическа писта с дължина 5150 м, ширина 25 м, с най-висока точка 1830 м и най-ниска точка 1144.29 м;
Писта за ски бягане с дължина 3000 м, разположена на надморска височина 1860 м;
Пистите са с обща дължина 11 400 м и обща площ 912 799 кв.м и се обслужват от двуседалков лифт с дължина 2 471 м при времетраене на пътуването 17 минути и капацитет 700 туристи на час.
Има ски-влек и е закупено оборудване за втори. В близост до града има трасе за биатлон с дължина 5 км.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ:
Град Чепеларе и разположен на 250 км от София, на 80 км от Пловдив и на 22 км от областния център Смолян. Градът се намира в непосредствена близост (9 км) до международно известният курортен комплекс Пампорово.

ТРАНСПОРТ:
Как да стигнем до Чепеларе ?
С автобус:
Единственият транспорт до Чепеларе е автобусният. Има редовни връзки с Пловдив, Асеновград, София, Смолян, Пампорово, Девин, Широка лъка и други по-малки селища от района. Автогарата се намира на левия бряг на реката (ул. “Чая”).

АТРАКЦИИ:
Самият град Чепеларе се счита за етнографски фолклорен резерват. Местните жители се славят със своето майсторство при изработката на килими, китеници и др., които са изпъстрени с красиви фолклорни мотиви и орнаментика.
Уникална за града е музейната сбирка на ските и ски-спорта, разположена в читалището.

СПОРТНИ РАЗВЛЕЧЕНИЯ:
Спортен център „Чепеларе“ посреща туристите през 2008 г. с почти 20 км ски писти и ски пътища. Една от основните писти в центъра е за напреднали - “червена” с дължина 3 250 м. Тя е оборудвана с най-модерната в България система за изкуствен сняг.
На разположение на скиорите е и “зелена” писта за средно напреднали с дължина близо 6 км, както и няколко по-къси писти с различна трудност. За скиорите и сноубордистите е предвидена и “червена трудна” писта с дълбок сняг и дължина 1,2 км.
Всички писти са оборудвани с безплатен безжичен интернет. Така любителите на планината, ските и борда ще могат да сърфират в мрежата от своя лаптоп или мобилен телефон в паузите между спусканията или в близките до пистите заведения.
Тук опитни висококвалифицирани инструктори ще ви помогнат да напреднете бързо и да започнете да се наслаждавате истински на карането на ски или сноуборд.
РЕСТОРАНТИ И НОЩНИ ЗАВЕДЕНИЯ:
В курортния град ще намерите ресторанти за всеки вкус и настроение, предлагащи съвременна, традиционна кухня, както и изкушаващи местни специалитети. Някои ресторанти:
- ресторант-хотел „Синият хан“, на пътя Пловдив - Пампорово, тел: +359 3053 2144; +359 896 725 207;
- ресторант-хотел „Савов“, ул. „Васил Дечев“ 7; тел.: + 359 3051n20 36; +359 888 577 883;
- ресторант-градина „Шоки“, ул.“24 май“ 70; тел: +359 3051 3343; +359 887 444 004;
- ресторант „Йола“, ул. „Мурджовска“ 2А; тел: +359 3051 21 46;+359 885 231 238;
- ресторант „Мартин“, ул.“К. Маджаров“; тел: +359 3051 2194; +359 888 553 967;
- ресторант „Агарта“, ул. „Бор“ 2; тел:+359 3051 4408; +359 886 680 713.
Нощни заведения:
- дискотека в „Гранд-Хотел Чепеларе“, ул.“Дичо Петров“ 4 А; тел: + 359 3051 33 77;
- дискотека в хотел „Борика“, ул.“В. Гаджуров“ N 53; тел: + 359 309 57 501.

ЗДРАВЕ/БАЛНЕОЛОГИЯ:
В Челеларе и райнона ще откриете разнообразни възможности за почивка, докато се възползвате от спа-процедурите в хотели като:
- ски и спа-хотел „Родопски дом“, 4*;
- хотел „Борика“, 4 *.

ЕКСКУРЗИИ И ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В ОКОЛНОСТИТЕ НА КУРОРТА:
Природни забележителности са прочутите Чудни мостове (Ер Кюприя). Те представляват три естествени моста върху малката река Айдарско дере. Заедно те създават неповторимия родопски феномен. Край Пампорово е резерватът Момчиловски дол – черноборова гора, защитените местности Дълбоки дол, Смолянски езера, Невястата (Турлата), вековни гори, свлачищни езера и скални образувания.
В района на Чепеларе има и археологически забележителности – три средновековни некропола, край единия е открито и средновековно селище. Сред забележителностите в Чепеларе са църквите „Св. Атанас” и „Св. Дева Мария”, както и обсерваторията. Тя се намира на 15 км от курорта на връх Мечи чал.
Съществува добре развита мрежа от разнообразни тематични маршрути, с различна трудност и за различен тип преходи (автомобилен, велосипеден, конен), обвързани с подходящи обекти. На територията на общината обектите за отдих, туризъм и спорт са концентрирани в гр.Чепеларе и Пампорово.
През района преминават туристическите маршрути: Пловдив - Асеновград - Чепеларе - Пампорово - Смолянските езера - вр. Голям Перелик и пешеходен маршрут до хижа Изгрев през Асенец по билото до връх Мечи чал. Една част от туристическите маршрути се движат по трасето на стар Римски път. По югозападните склонове на връх Мечи чал минава и билния туристически маршрут Пампорово - хижа Изгрев.
Тук ще открите редица възможности за организиране на туризъм за млади хора и деца. Чепеларе е предпочитано място и за провеждане на различни видове тийм-билдинги.
Скалните образувания и пещерите заедно със съществуващия Музей на родопския карст превръщат района в център на пещерното дело. Това е единственият на Балканския полуостров музей с такава експозиция, който е на площ 870 кв.м и има общо 9400 експоната. Създаването му е предшествано от основаването на пещерния клуб в града за проучване на пещерите в Родопите и благоустрояването на Ягодинската пещера, Ухловица и Дяволското гърло. Музеят има 4 раздела - "Минералогия, геология и петрография", "Повърхностни и вторични карстови форми", "Биоспелеология" и "Пещерна археология".

ПОДОБНИ ПОЧИВКИ
Потребителите които разглеждат тази оферта, разглеждат също и:

46 лв.
 
Хотел Сънсет Ризорт
Помориe
- база нощувка със закуска
- All Inclusive
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 2020
Прочети повече за Хотел Сънсет Ризорт   5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди5 звезди  Почивка с автомобил
 


46 лв.
 
Хотел Велина
Велинград
- нощувка със закуска
Прочети повече за Хотел Велина   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 


46 лв.
 
Хотел Saint George
Аспровалта, Гърция 
- на 100 м. от плажа
- нощувка със закуска
Прочети повече за Хотел Saint George   4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди4 звезди  Почивка с автомобил
 

Виж всички почивки

Програмата е предварителна, фирмата организатор запазва правото си на
актуализация!

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с
информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки.
Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията,
предоставена в офиса на Висталис!
Още за България
Информация за България   Екскурзии в България    
         
 
 
 
Име *
E-mail *
Коментар *
Въведете кода *
 

Търсене
Tърсене за:
Пример:Soll
дата на заминаване:
от до
изберете транспорт:
СамолетАвтобусАвтомобилВлакКораб     БЛОГ
Екскурзия до Мадрид - градът, който трябва да посетитеЕкзотика - почивка на о. ЗакинтосВ Банско и Пампорово намаляват цените на ски картите

     Информация
Загуба на документи
Поведение
Изисквания за багаж
ПоверителностНовини
„Висталис“ ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002
Висталис ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002
Изпълнение на проект по ОПИК

50% отстъпка

Печеливши от томболите на ТА Висталис
Екскурзии

Топ екскурзии
Всички екскурзии
Абонирай се за  каталог с екскурзии от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Почивки

Топ почивки
Всички почивки
Абонирай се за  каталог с почивки от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Хотели

Дестинации

Събития

Дестинации

Круизи

Дестинации

Билети

Дестинации

Австралия Австрия Албания Аржентина Армения Барбадос Белгия Босна и Херцеговина Бразилия България Великобритания Венецуела Виетнам Германия Грузия Гърция Дания Доминиканска Република Египет Израел Индия Ирландия Испания Италия Йордания Кипър Китай Куба Лаос Лихтенщайн Люксембург Мавриций Македония Малайзия Малта Мексико Монако Норвегия Обединени Арабски Емирства Полша Португалия Румъния Русия Словакия Словения Сърбия Тайланд Тунис Турция Унгария Франция Холандия Хърватска Черна гора Чехия Швейцария Шотландия Япония
© 2008 http://www.vistalis.bg | Всички права запазени | Изработка www.bgwedesign.org