Туристическа агенция Висталис - към началната страница За фирмата  Лиценз  Работа  Банкови сметки  Контакти
 
Екскурзии и маршрутиПочивки и курортиБизнес хотелиКруизиСамолетни билети
English Русский Polski Hungarian
Екскурзия до Русия - Санкт Петербург и Москва (код: Е1С211АММ)
Почивка на Слънчев Бряг от 19 до 29 лв.

Ваучер подарък / Gift voucher / Изненадайте любимите си хора, като им подарите незабравима почивка към избрана от тях дестинация

Предстоящи
Предколедни оферти 2018Предколедни оферти 2018
Коледа 2018Коледа 2018
Нова Година 2019Нова Година 2019
Програми с тръгване от БургасПрограми с тръгване от Бургас
Ранни записвания чужбина 2019Ранни записвания чужбина 2019
Ранни записвания България - море, лято 2019Ранни записвания България - море, лято 2019
Програми с тръгване от ПловдивПрограми с тръгване от Пловдив
Свети Валентин	Свети Валентин
Пролетна ваканция 2019Пролетна ваканция 2019
КарнавалиКарнавали
Трети март 2019Трети март 2019
Програми 55+ и приятелиПрограми 55+ и приятели
Великден 2019Великден 2019
Майски празници 2019Майски празници 2019
Септемврийски празници 2019Септемврийски празници 2019

Париж Виена Залцбург

Услуги
Застраховки
Превод и легализация

Екскурзия до Русия - Санкт Петербург и Москва


Екскурзия в Русия

Екскурзия до Русия - Санкт Петербург и Москва

  1. Висталис
  2. Екскурзии и маршрути
In stock Екскурзия в Русия Оферта от
3.5 out of 5 stars3 / 5
(83 reviews)
1000
BGN
Цени на екскурзиятаГалерия със снимки
Изпрати на приятел Принтирай Добави в отметки Сподели във Facebook Сподели в  Twitter
Офертата е неактивна и има само информационен характер
Продължителност - 8 дни
дати на заминаване/връщане:

1 ден
Екскурзия в Русия - 1 ден
Излитане от Аерогара София с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметьево, терминал F или Домодедово и посрещане с табелка „Името на клиента“. Трансфер до хотел Космос, настаняване и регистрация след 14:00ч. Получаване на материали по екскурзионната програма на рецепция. Свободно време, нощувка.   

2 ден
Екскурзия в Русия - 2 ден
събота  
Закуска шведска маса. 09:00ч – отпътуване на групата с автобус за екскурзионната програма.  Обзорна екскурзия по града под наслов „Многолика Москва“ - една чудесна възможност да се запознаете със столицата на Русия в цялата й красота и многообразие, да се насладите на най-известните забележителности и завинаги да се влюбите в този град. Ще минете по известните павета на Червения площад и ще влезете в московския Кремъл - ще Ви бъдат предоставени входни билети за самостоятелно разглеждане.  Удивителен факт: Червеният площад е получил името си заради своята красота, а не заради цвета на кремълските червени тухли. До 1880 г. стените на Кремъл 200 поредни години били боядисвани в бяло, не случайно в миналото наричали Москва "белокаменна".   Отпътуване с автобус за Третяковската галерия, в която се съхранява известната колекция на руското изобразително изкуство. В галерията ще видите оригиналите на познати още от детството Ви картини на И.Е. Репин, И.И. Шишкин, В.М. Васнецов, И.И. Левитан, М.А. Врубел и В.А. Серов - "Богатыри", "Утро в сосновом лесу", "Грачи прилетели", "Девочка с персиками" и много други. На Вашето внимание ще бъдат представени руска живопис, графика, скулптура, произведения на декоративно-занаятчийското изкуство от XI до началото на XX век.   Удивителен факт: по време на Великата Отечествена война колекцията на Третяковската галерия била евакуирана в Новосибирск - експонатите били превозени в 17 вагона.   
Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка. 

3 ден
Екскурзия в Русия - 3 ден

неделя

Закуска шведска маса. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа на гардероб в хотела.   09:00ч – отпътуване с автобус за екскурзионната програма.  Автобусна екскурзия до Сергиев Посад „Зад манастирските врати...“ с посещение на Свято-Троицките Сергиеви лаври, най-големия православен мъжки манастир в Русия, основан от преподобния Сергий Родоженски преди повече от 500 години. През 1337г основателят и първи игумен на манастира издигнал в планината Маковец на 10 мили от Хотково неголям дървен храм на името на Света Троица, осветен през 1340г. Скоро след това Троицкия манастир станал духовен център на Москва. Изключителен и единствен по своя род, каменния ансамбъл на Троице-Сергиевите Лаври е изграждан постепенно в продължение на почти 500 години и понастопящем е придобил облика на старинно руско градче, опасано с крепостни стени с бойни кули, зад които са скрити многобройни църкви и дворци. Мощите на Сергий Родоженски до сега се пазят в стените на манастира и закрилят неговите обитатели и цялата свята Русь. При посещението на Лаврите можете да си налеете света вода, която ще Ви дари с изцеление и душевно спокойствие.  

16:00ч Връщане в Москва. Свободно време.  

22:00ч Взимане на багажа от хотел Космос и отпътуване с автобус до Ленинградската гара.  

23:00ч Отпътуване на групата с влак за Санкт-Петербург. Нощувка във влака.  

 


4 ден
Екскурзия в Русия - 4 ден понеделник 
07:00ч Пристигане на влака в Санкт-Петербург на Московската гара. Посрещане на групата от представител на руската фирма-партньор.  Закуска в кафетерия. Трансфер до хотел Москва и регистрация на рецепция (таксата за регистрация в размер на 150-200 рубли се заплаща на рецепция). Настаняване (възможно е настаняването да се осъществи след екскурзионната програма). Получаване на ексурзионата програма. По желание – заплащане на допълнителните екскурзии.  12:30ч Отпътуване от хотела с автобус за екскурзионната програма.   Екскурзия "Под скиптъра на Романови" с посещение на Руския музей и храма Възкресение Христово ("Спас-на-Крови"). В продължение на 300 годишното си управление тази царска династия се издигнала и изменила до неузнаваемост, а на членовете на семейство Романови се наложило да преживеят много: борба за власт и покушения, заговори и кръвопролитни войни...   Удивителен факт: През 2015 г. "Спас-на-Крови" оглави ежегодния рейтинг на руските забележителности и зае 12-то място сред най-интересните туристически места по света.   Връщане в хотела с автобус. Свободно време. Нощувка.   

5 ден
Екскурзия в Русия - 5 ден вторник 
Закуска шведска маса в хотела. 10:00ч Отпътуване от хотела с автобус за екскурзионната програма.  Екскурзия "Златното наследство на императорската династия" с посещение на една от експозициите на Галерията със скъпоценности в Ермитажа (Златната или диамантена съкровищница)*. Основа на събирането на експонатите поставила богатата колекция на руската императорска фамилия. Пред Вас ще се представят безценни шедьоври на бижутери от различни исторически епохи.   Удивителен факт: В галерията със скъпоценности в Ермитажа се съхранява златната табакера на граф Николай Зубов, с чийто удар по главата бил убит Павел I. Въпреки очакванията табакерата има овална форма и неголяма вдлъбнатина на повърхността.   Интерактивната програма "Сред шумния бал..." ще Ви подари възможността да се пренесете от прагматичния XXI век в блестящия Санкт-Петербург на XIX век. Дамите ще облекат разкошни рокли, а господата - елегантни мундири, ще попаднете в изисканата атмосфера на истински светски бал.  Удивителен факт: При Екатерина II на мода дошъл танца полонеза. В танца, с който се откривал бала и продължавал цели 30 минути били длъжни да вземат участие всички присъстващи.  Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка. *В редки случаи (например по време на ученическите ваканции) е възможна замяна на екскурзията с "Дворците на Петербург и техните владетели" с посещение на Меншиковския дворец. 

6 ден
Екскурзия в Русия - 6 ден сряда 
Закуска шведска маса в хотела.  12:30ч Отпътуване от хотела с автобус за екскурзионната програма.  Екскурзия "Магията на старинните квартали" с посещение на Юсуповския дворец и музея А.С. Пушкин на наб. река Мойка 12*. Като в приказка Санкт-Петербург ще Ви плени с поредицата прекрасни фасади на старинни сгради, ще се разходите по богато украсените зали на княжевския дворец.  Удивителен факт: в библиотеката на двореца на Юсупови на река Мойка се съхраняват оригиналните писма на Пушкин, а известната му поема "К вельможе" е посветена на княз Н.Б. Юсупов. Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка. *В редки случаи (например по време на ученическите ваканции) е възможна замяна на екскурзията с посещение на музея на Г.Р. Державин.  

7 ден
Екскурзия в Русия - 7 ден

четвъртък  
Закуска шведска маса в хотела. 10:00ч Отпътуване от хотела с автобус за екскурзионната програма.  Екскурзия "Приморският рай на Петър Велики" с посещение на Големия императорски дворец в Петерхоф. "Удивителен", "блестящ", "очарователен" - всичко това важи в пълна степен за великолепието на Петерхоф! Неговите паркове, дворцови зали и позлатени статуи ще Ви покорят от пръв поглед.   Удивителен факт: по думите на съвременниците, във всяка заря в Петерхоф, олицетворяваща мощта и величието на Русия е изгарял бюджета на неголяма европейска държава.  Връщане в хотела с автобус. Свободно време, нощувка. 

8 ден
Екскурзия в Русия - 8 ден

петък 
Закуска шведска маса в хотела или сух пакет при ранен полет (да се заяви предварително на рецепция). Освобождаване на стаите. Посрещане на рецепция с табелка „Името на клиента“ и трансфер до летище Пулково за полет по избор до София. 

 


ПОДОБНИ ЕКСКУРЗИИ
Потребителите които разглеждат тази оферта, разглеждат също и:

1048 лв.
 
КРУИЗИ ПО НИЛ с Почивка в Египет - ПРОЛЕТ/ ЕСЕН 2018
4 дни Круиз по Нил и 3 дни в Хургада
с полет от София
обслужване на български език
Продължителност - 8 дни
Прочети повече за КРУИЗИ ПО НИЛ с Почивка в Египет - ПРОЛЕТ/ ЕСЕН 2018 Екскурзия със самолет     
 


1064 лв.
 
Дубай - 5 нощувки
Директен полет от София
С включена панорамна обиколка!

Продължителност - 6 дни
Прочети повече за Дубай - 5 нощувки Екскурзия със самолет     
 


1071 лв.
 
Луксозен круиз по река Нил
с директен чартърен полет
4 нощувки на база All Inclusive в хотел 5* или подобен;
3 нощувки на база пълен пансион на круизен кораб 5*;
...
Продължителност - 8 дни
Прочети повече за Луксозен круиз по река Нил Екскурзия със самолет     
 

Виж всички екскурзии

Програмата е предварителна, фирмата организатор запазва правото си на
актуализация!

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с
информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки.
Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията,
предоставена в офиса на Висталис!

Още за Русия
     
         
 
 
 
Име *
E-mail *
Коментар *
Въведете кода *
 

Търсене
Tърсене за:
Пример:Етиопия
дата на заминаване:
от до
изберете транспорт:
СамолетАвтобусАвтомобилВлакКораб     БЛОГ
Екскурзия до Мадрид - градът, който трябва да посетитеЕкзотика - почивка на о. ЗакинтосВ Банско и Пампорово намаляват цените на ски картите

     Информация
Загуба на документи
Поведение
Изисквания за багаж
Поверителност50% отстъпка

Печеливши от томболите на ТА Висталис
Екскурзии

Топ екскурзии
Всички екскурзии
Абонирай се за  каталог с екскурзии от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Почивки

Топ почивки
Всички почивки
Абонирай се за  каталог с почивки от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Хотели

Дестинации

Събития

Дестинации

Круизи

Дестинации

Билети

Дестинации

Австралия Австрия Албания Аржентина Армения Барбадос Белгия Босна и Херцеговина Бразилия България Великобритания Венецуела Виетнам Германия Гърция Дания Доминиканска Република Египет Израел Индия Ирландия Испания Италия Йордания Кипър Китай Куба Лаос Лихтенщайн Люксембург Мавриций Македония Малайзия Малта Мексико Монако Норвегия Обединени Арабски Емирства Полша Португалия Румъния Русия Словакия Словения Сърбия Тайланд Тунис Турция Унгария Франция Холандия Хърватска Черна гора Чехия Швейцария Шотландия Япония
© 2008 http://www.vistalis.bg | Всички права запазени | Изработка www.bgwedesign.org