Туристическа агенция Висталис - към началната страница За фирмата  Лиценз  Работа  Банкови сметки  Контакти
 
Екскурзии и маршрутиПочивки и курортиБизнес хотелиКруизиСамолетни билети
Български Русский English Polski
Екскурзия до Индия - Специална оферта (код: Е5С754ДХ)
Почивка на Слънчев Бряг от 19 до 29 лв.

Ваучер подарък / Gift voucher / Изненадайте любимите си хора, като им подарите незабравима почивка към избрана от тях дестинация

Предстоящи
Предколедни оферти 2020Предколедни оферти 2020
Коледа 2020Коледа 2020
Нова Година 2021Нова Година 2021
Програми с тръгване от БургасПрограми с тръгване от Бургас
Програми с тръгване от ПловдивПрограми с тръгване от Пловдив
Екскурзии в България с тръгване от ПловдивЕкскурзии в България с тръгване от Пловдив

Париж Виена Залцбург

Услуги
Застраховки
Превод и легализация

Екскурзия до Индия - Специална оферта


Екскурзия в Индия

Екскурзия до Индия - Специална оферта

  1. Висталис
  2. Екскурзии и маршрути
In stock Екскурзия в Индия Оферта от
3.5 out of 5 stars3 / 5
(68 reviews)
1544
BGN
Цени на екскурзиятаГалерия със снимки
Изпрати на приятел Принтирай Добави в отметки Сподели във Facebook Сподели в  Twitter
Офертата е неактивна и има само информационен характер
Продължителност - 7 дни
дати на заминаване/връщане: 25.11.2015 / 01.12.2015

1 ден
Екскурзия в Индия - 1 ден
София – Истанбул – Делхи 
Полет от Термина 2 на Летище София с редовен полет на авиокомпания Турски авиолинии, София – Истанбул – Делхи. Багажът се чекира директно до Делхи. Пристигане на следващия ден в 04.20 ч. Посрещане на летището в Делхи от представител на фирмата – партньор. Трансфер до хотел Red Fox 4* . Настаняване веднага и закуска. 
Следва обзорна обиколка на Делхи. Турът започва със старата част на Делхи, разглеждайки Червената крепост (построена през 17-ти век, пример за архитектурата на Мугхалите), а след това с посещение на Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последният архитектурен фарс на Мугълския Император Шах Жахан, построен през 1656, с помощта на 5000 занаятчии. Джамията е разположена през пътя на Червената Крепост и е известна също като Масджид-И-Джананума, което означава "джамия, командваща възгледите за света". Размерите на джамията са 65м х 35м, а дворът е с площ от 100 квадратни м. Джамията има капацитет 25 000 поклонници.. 
Продължаваме с модерната част на града, където се намира гробницата Хумаюн, построена от вдовицата на втория Мугълски император Хумаюн. Тази гробница е изключителен паметник от Индийско - Персийски стил, предшественик на Тадж Махал. След нея ще минем покрай импозантната Индийската Порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали във Втората Световна война), сградата на Парламента и Резиденцията на президента. 
Вечерта, посещение на Храмът Лотус (затворен в понеделник), който представлява Бхайски молитвен дом, построен през 1986г. Този храм е спечелил множество архитектурни награди. За него може да намерите статии в стотици вестници и списания. 
Трансфер до хотела, вечеря и нощувка. 

2 ден
Екскурзия в Индия - 2 ден Делхи
Закуска. Следва обзорна обиколка на Делхи. Турът започва със старата част на Делхи, разглеждайки Червената крепост (построена през 17-ти век, пример за архитектурата на Мугхалите), а след това с посещение на Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последният архитектурен фарс на Мугълския Император Шах Жахан, построен през 1656, с помощта на 5000 занаятчии. Джамията е разположена през пътя на Червената Крепост и е известна също като Масджид-И-Джананума, което означава "джамия, командваща възгледите за света". Размерите на джамията са 65м х 35м, а дворът е с площ от 100 квадратни м. Джамията има капацитет 25 000 поклонници.. 
Продължаваме с модерната част на града, където се намира гробницата Хумаюн, построена от вдовицата на втория Мугълски император Хумаюн. Тази гробница е изключителен паметник от Индийско - Персийски стил, предшественик на Тадж Махал. След нея ще минем покрай импозантната Индийската Порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали във Втората Световна война), сградата на Парламента и Резиденцията на президента. 
Вечерта, посещение на Храмът Лотус (затворен в понеделник), който представлява Бхайски молитвен дом, построен през 1986г. Този храм е спечелил множество архитектурни награди. За него може да намерите статии в стотици вестници и списания. 
Трансфер до хотела, вечеря и нощувка. 

3 ден
Екскурзия в Индия - 3 ден
Делхи – Джайпур 
Закуска и освобождаване на хотела. Следва посещение на Кутуб Минар, най-високата каменна кула в Индия. През 1199г. Кутуб-Уд-Дин Айбак започва разрушаването на 27 хиндуистки и джайнистки храмове и използвайки техните колони издига джамията Куват-Ул-Ислам. 
Отпътуване за Джайпур (256км./около 6 часа). Настаняване в хотел Libra Boutique 4*, свободно време, вечеря и нощувка. 

4 ден
Екскурзия в Индия - 4 ден
Джайпур 
По желание: Полет с балон над Джайпур – 160 евро; 
Това приключение се прави рано сутрин. Полетът трае около 1 час. 
След закуска, посещение на старата столица Амбър, за да разгледате невероятната крепост Амбър. Махараджа Мансайн и най-успешният Генерал от Мугълската Империя по времето на Акбар, започват изграждането на крепостта Амбър през 17ти век. Крепостта е била седалището на властта преди построяването на Двореца в Джайпур и гледа към езерото Мот. 
Изкачване до крепостта на слон (или алтернативно с джип). След като се изкачите на върха, следва разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецът на ветровете", познат като Хава Махал. Това е една изключителна фасада, зад която дамите от съда ежедневно са наблюдавали движението и хората по улиците по-долу. 
Следва обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждат се Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес. 
Посещение на местните пазари. 
Трансфер до хотела, вечеря и нощувка. 
По желание: Кино прожекция от Боливуд (Джайпур) – 10 евро; 
Радж Мандир е известно кино в Джайпур, щат Раджастан в Индия. Киното залата отваря врати през 1976 г. и през годините тук е имало множество премиери на хинди филми. Радж Мандир се превръща в символ на Джайпур и е гордостта на Азия.

5 ден
Екскурзия в Индия - 5 ден
Джайпур - Фатефпур Сикри - Агра 
Ранна закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване за Агра (240 км/ около 6 часа). По пътя се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, постоен от Мугълския император Акбал Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Той е изоставе скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. И днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както от преди 300 години. Изпълнен с дворци и джамии, Фатехпур Сикри е бил град от Лондон, по време на построяването си. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората си с така перфектно запазените сгради. 
След пристигане в Агра посещение на Агра Форт, изключителен пример за Мугълската архитектура. Агра Форт – тук се е помещавала Мугълската Империя поколения на ред. Тук е било седалището и администрацията на Мугълския владетел Акбар. Той издига първите стени, порти и сгради по източниа бряг на река Ямуна. Шах Джехан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления. Разглеждат се Залата за посетители и Кралските палати. 
Настаняване в хотел Seven Hills Tower 4*, вечеря и нощувка. 
По желание: Вечерно музикално шоу Visit Mohabbat the TAJ; Expression of LOVE…” – 30 евро; 
Музикален спектакъл пресъздаващ историята за създаването на Тадж Махал или сага за любовта. Тадж Махал е олицетворение на истинската и безсмъртна любов на Шажахан към Мумтаж Махал - красивата му съпруга; ще се потопите в пищния начин на живот в ерата на Мугълите; ще разберете всичките трудности, през които са минали занаятчийте за 22 години, за да построят това изящно и безценно произведение на изкуството - Тадж Махал. 

6 ден
Екскурзия в Индия - 6 ден
Тадж Махал - Агра – Делхи 
Ранно посещение на Тадж Махал (по изгрев слънце). 
В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с флота от 1000 слона. Тадж Махал е посторен в средата на 17-ти век от Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. Ще имате достатъчно време, за да разгледате от близо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър. 
Следва трансфер до хотела, закуска и късно освобождаване на стаите. 
Отпътуване от Делхи (204 км/ около 6 часа). 
След пристигане в Делхи, посещение на храмовия комплекс Ашкардам (затворен в понеделник). Ашкардам означава вечна, божественаобител на Върховния Бог, обител на вечни ценности и добродетели Ашкар, както са определени във Ведите и Упанишадите, където божествената бхакти, чистота и мира завинаги съществуват. 
Настаняване в хотел Red Fox 4*, вечеря и нощувка. 
По желание: Вечерно музикално шоу в “Kingdom of Dreams” - 50 евро без вечеря; 75 евро със вечеря 
BOLLYWOOD SHOW AT KINGDOM OF DREAMS 
Kingdom of Dreams е великолепното място за забавление и отдих, разположено на няколко акра земя и с перфектна локация. Това е едно емблематично място в Индия, което пресъздава смесица от индийското изкуство, култура, наследство, занаятчийство, кухня и изпълнително изкуство... всичко това през призмата на технологичното вълшевство днес. 
Наутанки Махал: представяне на екстравагантно кино и театрален мюзикъл. Културата Гъли: сложна култура, изкуства, занаяти и булевардна храна. 
Театър Шоуша: цветна драма, популяризираща индийската митология, сватбено шоу и велик индийски талант от цирка. 
Иифа Бъз: обаятелно тематично кафене Bollywood. Това е място, което само по себе си улавя въображението и представата за света. Бъдете готови за най-новата туристическа дестинация на света. 

7 ден
Екскурзия в Индия - 7 ден
Делхи – София 
Ранен трансфер до летището в Делхи за полет до Истанбул в 06.45 ч. Пристигане в Истанбул в 10.40 ч. Обзорна екскурзия на Истанбул с вкючен обяд и трансфери. Следва полет Истанбул – София в 19.15 ч. Пристигане в София в 20.40 ч. 

ПОДОБНИ ЕКСКУРЗИИ
Потребителите които разглеждат тази оферта, разглеждат също и:

1546 лв.
 
Лятна почивка в Хавана
9 дни/ 7 нощувки
- с полет от Мадрид

Продължителност - 9 дни
Прочети повече за Лятна почивка в Хавана Екскурзия със самолет     
 


1548 лв.
 
Израел - история и настояще
Самолетна екскурзия
5 нощувки със закуска и вечеря
Продължителност - 6 дни
Прочети повече за Израел - история и настояще Екскурзия със самолет     
 


1578 лв.
 
Израел - Древност и съвремие
София–Тел Авив–Яфо–Кесария–Акра–Хайфа–Назарет-Кана Галилейска–Тиберия-Капернаум–Табха–планината на Блаженствата–Голан–Мегидо–...
Продължителност - 6 дни
Прочети повече за Израел - Древност и съвремие Екскурзия със самолет     
 

Виж всички екскурзии

Програмата е предварителна, фирмата организатор запазва правото си на
актуализация!

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с
информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки.
Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията,
предоставена в офиса на Висталис!

Още за Индия
     
         
 
 
 
Име *
E-mail *
Коментар *
Въведете кода *
 

Търсене
Tърсене за:
Пример:Беларус
дата на заминаване:
от до
изберете транспорт:
СамолетАвтобусАвтомобилВлакКораб     БЛОГ
Екскурзия до Мадрид - градът, който трябва да посетитеЕкзотика - почивка на о. ЗакинтосВ Банско и Пампорово намаляват цените на ски картите

     Информация
Загуба на документи
Поведение
Изисквания за багаж
ПоверителностНовини
Изпълнение на проект по ОПИК

50% отстъпка

Печеливши от томболите на ТА Висталис
Екскурзии

Топ екскурзии
Всички екскурзии
Абонирай се за  каталог с екскурзии от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Почивки

Топ почивки
Всички почивки
Абонирай се за  каталог с почивки от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Хотели

Дестинации

Събития

Дестинации

Круизи

Дестинации

Билети

Дестинации

Австралия Австрия Албания Аржентина Армения Барбадос Белгия Босна и Херцеговина Бразилия България Великобритания Венецуела Виетнам Германия Грузия Гърция Дания Доминиканска Република Египет Израел Индия Ирландия Испания Италия Йордания Кипър Китай Куба Лаос Лихтенщайн Люксембург Мавриций Македония Малайзия Малта Мексико Монако Норвегия Обединени Арабски Емирства Полша Португалия Румъния Русия Словакия Словения Сърбия Тайланд Тунис Турция Унгария Франция Холандия Хърватска Черна гора Чехия Швейцария Шотландия Япония
© 2008 http://www.vistalis.bg | Всички права запазени | Изработка www.bgwedesign.org