Туристическа агенция Висталис - към началната страница За фирмата  Лиценз  Работа  Банкови сметки  Контакти
 
Екскурзии и маршрутиПочивки и курортиБизнес хотелиКруизиСамолетни билети
Български Русский English Polski
 
Почивка на Слънчев Бряг от 19 до 29 лв.

Ваучер подарък / Gift voucher / Изненадайте любимите си хора, като им подарите незабравима почивка към избрана от тях дестинация

Предстоящи
Програми с тръгване от ПловдивПрограми с тръгване от Пловдив

Париж Виена Залцбург

Услуги
Застраховки
Превод и легализация

Тайланд
Флаг на Тайланд

Екскурзии
Почивки
Хотели
Билети

Галерия Тайланд
Карта на Тайланд

Обща информация:

Официално наименованиеКралство Тайланд
Държавно устройствоКонституционна Монархия
СтолицаБанкок
Големи градовеБанкок, Самуи, Патая, Пхукет
Територия513 115 кв. км.
Население60 млн. души
Официален езикТаи
Посока на движениеДясно 
РелигияБудизъм
Парична единицаТайландски бат (THB)
Часово времеUTC/GMT +7 hours
Телефонен код0066
Посолство на Република България
83/24 Soi Wireless 1
Wireless Road, Lumpini, Pathumwan
Bangkok 10330, Thailand
Tel. (+66)-2627-3872; 627-3873
Fax. (+66)-2627-3874
e-mail: bulgemth@csloxinfo.com
Климат:
Тайланд е разположен в зоната на тропичния климат, мусонен и годината условно може да бъде разделена на три основни периода: лято, което продължава от март до май, сезонът на дъждовете (през който обаче има доста слънчеви дни) – от юни до септември и прохладният сезон – от октомври до февруари. Сухият сезон е от ноември до април. Средна януарска температура е от 20 до 22 градуса Сº, юли от 29 до 31 градуса Сº. Валежи - 1000 - 2000 мм, в планините - до 5000 мм.
Финанси:
Националната валута на Тайланд е Тайландски Бат, като 1 THB = 100 satang. В обръщение са банкноти от 10 до 1000 бата и монети от 0.25 до 10 бата. Понастоящем на всички банкноти и монети са изписани арабските цифри от 0-9, но на нито един копюр няма букви от латинската азбука – всички надписи са на Тайландски. Колебанията на Тайландския бат спрямо щатския долар са в рамките на 1 $ = 33 THB. В Тайланд не съществува черен пазар за обмяна на валута. Поради това, можете да обменяте пари само в банки или обменни бюра, които предлагат и най-добрия курс. Разбира се можете да обменяте пари и в хотелите, но там курсът не е изгоден. Обменен пункт има и на летището в Банкок. Няма ограничения по отношение на количеството валута, което можете да внесете в Тайланд. Все пак не можете да напуснете страната с повече от 50 000 THB на човек. Има и органичения по отношение на количеството Тайландски батове, което можете да обмените в банката срещу чужда валута. Изисква се и представяне на самолетен билет и паспорт. Ако предпочитате да не носите големи количества валута в брой, можете да теглите батове от кредитната си карта през АТМ автомат. Най-широко приетите кредитни карти са Master Card и Visa.
Телефони:
Международните обаждания се осъществяват по следния начин: 001/009 – код на страната – код на града/мобилния оператор – телефонен номер. Например, за да изберете телефон в България, процедирайте по следния начин: 001/009 – 359 – код на град/мобилния оператор – телефонен номер.
Транспорт:
Повечето таксита в Тайланд са с брояч и няма нужда да „договаряте” цена за превоз. Просто използвайте такси с надпис „TAXI – METER” на капака. Цените на такситата са доста приемливи – средната сума, която евентуално ще платите за 20 километра пробег е около 12 THB или 9$. Затруднението е, че повечето таксиметрови шофьори не говорят чужди езици.
Друг начин за придвижване са т.н. TUK TUK. Това са открити превозни средства с 3 колела и са уникални за Тайланд. Цената на превоза се договаря. Тези превозни средства могат да се използват САМО за кратки преходи и са ценни единствено поради факта, че са единствени по рода си и преживяването е интересно. Обикновено шофьорите не говорят чужди езици и цените не са по-ниски от тези на такситата.


Търсене
Tърсене за:
Пример:Будапеща
дата на заминаване:
от до
изберете транспорт:
СамолетАвтобусАвтомобилВлакКораб     БЛОГ
Екскурзия до Мадрид - градът, който трябва да посетитеЕкзотика - почивка на о. ЗакинтосВ Банско и Пампорово намаляват цените на ски картите

     Информация
Загуба на документи
Поведение
Изисквания за багаж
ПоверителностНовини
„Висталис“ ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002
Висталис ЕООД спечели проект по процедура BG16RFOP002
Изпълнение на проект по ОПИК

50% отстъпка

Печеливши от томболите на ТА Висталис
Екскурзии

Топ екскурзии
Всички екскурзии
Абонирай се за  каталог с екскурзии от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Почивки

Топ почивки
Всички почивки
Абонирай се за  каталог с почивки от туристическа агенция ВИСТАЛИС Каталог

Хотели

Дестинации

Събития

Дестинации

Круизи

Дестинации

Билети

Дестинации

Австралия Австрия Албания Аржентина Армения Барбадос Белгия Босна и Херцеговина Бразилия България Великобритания Венецуела Виетнам Германия Грузия Гърция Дания Доминиканска Република Египет Израел Индия Ирландия Испания Италия Йордания Кипър Китай Куба Лаос Лихтенщайн Люксембург Мавриций Македония Малайзия Малта Мексико Монако Норвегия Обединени Арабски Емирства Полша Португалия Румъния Русия Словакия Словения Сърбия Тайланд Тунис Турция Унгария Франция Холандия Хърватска Черна гора Чехия Швейцария Шотландия Япония
© 2008 http://www.vistalis.bg | Всички права запазени | Изработка www.bgwedesign.org